Συνεχίζουν να "ξηλώνουν" αστυνομικούς στην Τουρκία

Συνεχίζουν να "ξηλώνουν" αστυνομικούς στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ακόμη 16 αστυνομικοί διοικητές καρατομήθηκαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Ανάμεσα τους διοικητές μεγάλων πόλεων όπως η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Αττάλεια κ.ά., αλλά και το νούμερο δύο της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας.

Οι τελευταίες εξελίξεις ανησυχούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Ο Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε ότι  οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τις εν εξελίξει έρευνες και τη δυνατότητα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να διεξάγουν τις έρευνες κατ' ανεξάρτητο τρόπο.


«Από τις 17 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν τα γεγονότα έχουμε εκφράσει ανησυχίες για αυτές τις εξελίξεις», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος και τόνισε ότι η απομάκρυνση πολλών αστυνομικών τις τρεις τελευταίες βδομάδες και των 350 στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα προκαλούν ανησυχία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM