Συνεχίζουν να "ξηλώνουν" αστυνομικούς στην Τουρκία

Συνεχίζουν να "ξηλώνουν" αστυνομικούς στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ακόμη 16 αστυνομικοί διοικητές καρατομήθηκαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Ανάμεσα τους διοικητές μεγάλων πόλεων όπως η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Αττάλεια κ.ά., αλλά και το νούμερο δύο της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας.

Οι τελευταίες εξελίξεις ανησυχούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Ο Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε ότι  οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τις εν εξελίξει έρευνες και τη δυνατότητα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να διεξάγουν τις έρευνες κατ' ανεξάρτητο τρόπο.


«Από τις 17 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν τα γεγονότα έχουμε εκφράσει ανησυχίες για αυτές τις εξελίξεις», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος και τόνισε ότι η απομάκρυνση πολλών αστυνομικών τις τρεις τελευταίες βδομάδες και των 350 στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα προκαλούν ανησυχία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM