H αντιπολίτευση στην Ταϊλάνδη θα μποϊκοτάρει τις εκλογές

H αντιπολίτευση στην Ταϊλάνδη θα μποϊκοτάρει τις εκλογές Facebook Twitter
0

Στις 2 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι πρόωρες εκλογές στην Ταϊλάνδη μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που έγιναν στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες όπου οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αμπιζίτ Βετζατζίβα, ανακοίνωσε το Σαββάτο ότι το κόμματου θα μποϊκοτάρει τις εκλογές που θα γίνουν στις 2 Φεβρουαρίου.

"Το Δημοκρατικό Κόμμα διαπίστωσε ότι η ταϊλανδική πολιτική διαχείριση έχει αποτύχει", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αμπισίτ Βετζατζίβα ανακοινώνοντας την απόφαση για το μποϊκοτάζ των εκλογών.

"Ο ταϊλανδικός λαός έχασε την πίστη του στο δημοκρατικό σύστημα", πρόσθεσε. "Οι Δημοκρατικοί δεν θα κατεβάσουν υποψηφίους στις εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2014", κατέληξε ο Βετζατζίβα, οι περίπου 150 βουλευτές του οποίου είχαν παραιτηθεί ομαδικά στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα να διαλύσει στις 9 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις εντάσεις.

Το κόμμα της Γινγκλάκ Σιναουάτρα αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, για τις οποίες η εκλογική επιτροπή δήλωσε χθες ότι θα πραγματοποιηθούν όπως έχει σχεδιαστεί, παρά τις ανησυχίες ότι μπορεί να σημειωθούν βίαια επεισόδια στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Πάντως την Κυριακή η αντιπολίτευση οργανώνει νέα μεγάλη συγκέντρωση στην Μπανγκόκ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM