Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες σε 22 επαρχίες των Φιλιππίνων, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν που πλήττει το αρχιπέλαγος.

'Ανεμοι που πνέουν με ταχύτητα 235 χιλιομέτρων την ώρα σαρώνουν από νωρίς το πρωί τις ακτές της χώρας. Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν, της κατηγορίας 5, είναι ο ισχυρότερος τυφώνας στον κόσμο εφέτος. Όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες διεκόπησαν παγιδεύοντας περίπου 3.000 επιβάτες. Τουλάχιστον 12 αεροδρόμια είναι κλειστά, ενώ τη νύχτα σταμάτησε η λειτουργία πολλών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις επαρχίες της ανατολικής και κεντρικής χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM