Σεούλ: Μυστήριο με τον θάνατο του δημάρχου - Είχε ακυρώσει το πρόγραμμά του, φεύγοντας από το σπίτι

Σεούλ: Μυστήριο με τον θάνατο του δημάρχου - Είχε ακυρώσει το πρόγραμμά του, φεύγοντας από το σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος της Σεούλ, πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του. Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η πρώτη εκλογή του Παρκ Γουόν-σουν στη δημαρχία της Σεούλ κόντρα στο κυβερνών κόμμα το 2011 είχε προκαλέσει «δημόσια φρενίτιδα». Η απρόσμενη άνοδος του στη δεύτερη πιο ισχυρή θέση στη χώρα θεωρήθηκε ένδειξη του ότι οι Νοτιοκορεάτες είχαν κουραστεί «από την παραδοσιακή πολιτική».

Ο Παρκ Γουόν-σουν, πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «κατέβηκε» ανεξάρτητος αλλά συμμάχησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μεταρρυθμίσεις και μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας αναδείχθηκε νικητής ξανά στις εκλογές του 2014 και του 2018.

Σύμφωνα με τους New York Times ένας αστυνομικός ανέφερε ότι το πτώμα του δημάρχου βρέθηκε σε λόφο της πόλης αλλά δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. 

Παράλληλα, δύο Μέσα της χώρας, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας εξαφανίστηκε μία μέρα αφότου γραμματέας του κατήγγειλε στις Αρχές της ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά από το 2017.

Ο Παρκ Γουόν-σουν ακύρωσε όλο το πρόγραμμα της Τρίτης και ζήτησε αναρρωτική άδεια. Σύμφωνα με το Yonhap η κόρη του δήλωσε ότι έφυγε από το σπίτι αφήνοντας ένα κρυπτικό μήνυμα που θύμιζε διαθήκη. Και αυτή η πληροφορία αποδίδεται σε ανώνυμη αστυνομική πηγή. 

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/TASS 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM