Σεούλ: Μυστήριο με τον θάνατο του δημάρχου - Είχε ακυρώσει το πρόγραμμά του, φεύγοντας από το σπίτι

Σεούλ: Μυστήριο με τον θάνατο του δημάρχου - Είχε ακυρώσει το πρόγραμμά του, φεύγοντας από το σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος της Σεούλ, πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του. Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η πρώτη εκλογή του Παρκ Γουόν-σουν στη δημαρχία της Σεούλ κόντρα στο κυβερνών κόμμα το 2011 είχε προκαλέσει «δημόσια φρενίτιδα». Η απρόσμενη άνοδος του στη δεύτερη πιο ισχυρή θέση στη χώρα θεωρήθηκε ένδειξη του ότι οι Νοτιοκορεάτες είχαν κουραστεί «από την παραδοσιακή πολιτική».

Ο Παρκ Γουόν-σουν, πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «κατέβηκε» ανεξάρτητος αλλά συμμάχησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μεταρρυθμίσεις και μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας αναδείχθηκε νικητής ξανά στις εκλογές του 2014 και του 2018.

Σύμφωνα με τους New York Times ένας αστυνομικός ανέφερε ότι το πτώμα του δημάρχου βρέθηκε σε λόφο της πόλης αλλά δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. 

Παράλληλα, δύο Μέσα της χώρας, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας εξαφανίστηκε μία μέρα αφότου γραμματέας του κατήγγειλε στις Αρχές της ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά από το 2017.

Ο Παρκ Γουόν-σουν ακύρωσε όλο το πρόγραμμα της Τρίτης και ζήτησε αναρρωτική άδεια. Σύμφωνα με το Yonhap η κόρη του δήλωσε ότι έφυγε από το σπίτι αφήνοντας ένα κρυπτικό μήνυμα που θύμιζε διαθήκη. Και αυτή η πληροφορία αποδίδεται σε ανώνυμη αστυνομική πηγή. 

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/TASS 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM