Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά

Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά Facebook Twitter
1

 

Σύμφωνα με το Euronews, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Πάλμα της Μαγιόρκας ανακοίνωσε πως αναστέλλει προς το παρόν την κλήτευση της πριγκίπισσας Κριστίνας κρίνοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για στοιχειοθέτηση κατηγορίας εναντίον της.

Σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίζ Γκαγιαρδόν: «Διαθέτουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα που σέβεται τους νόμους σε κάθε περίπτωση».

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο που είχε αναλάβει την διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, είχε καλέσει την 47χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα σε απολογία για τις 27 Απριλίου.Τελικά ο εισαγγελέας Πέδρο Οράς, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς, έχοντας διαφορετική γνώμη πέτυχε την αναστολή της κλήτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς, Γκασπάρ Γιαμαθάρες,
είναι ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλια του: «Το Παλάτι, κατά τη γνώμη μου, προχώρησε σε μια βιαστική κίνηση προκειμένου να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στο συμφέρον του κράτους. Έτσι, ο βασιλιάς δεν μπορεί πλέον να πει στους Ισπανούς ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου».

Ο σύζυγος της Κριστίνας Ινιάκι Ουνδαγαρίν κατηγορείται για φοροδιαφυγή,παραποίηση εγγράφων και υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος κοινωφελούς ιδρύματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ