Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά

Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά Facebook Twitter
1

 

Σύμφωνα με το Euronews, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Πάλμα της Μαγιόρκας ανακοίνωσε πως αναστέλλει προς το παρόν την κλήτευση της πριγκίπισσας Κριστίνας κρίνοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για στοιχειοθέτηση κατηγορίας εναντίον της.

Σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίζ Γκαγιαρδόν: «Διαθέτουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα που σέβεται τους νόμους σε κάθε περίπτωση».

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο που είχε αναλάβει την διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, είχε καλέσει την 47χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα σε απολογία για τις 27 Απριλίου.Τελικά ο εισαγγελέας Πέδρο Οράς, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς, έχοντας διαφορετική γνώμη πέτυχε την αναστολή της κλήτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς, Γκασπάρ Γιαμαθάρες,
είναι ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλια του: «Το Παλάτι, κατά τη γνώμη μου, προχώρησε σε μια βιαστική κίνηση προκειμένου να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στο συμφέρον του κράτους. Έτσι, ο βασιλιάς δεν μπορεί πλέον να πει στους Ισπανούς ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου».

Ο σύζυγος της Κριστίνας Ινιάκι Ουνδαγαρίν κατηγορείται για φοροδιαφυγή,παραποίηση εγγράφων και υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος κοινωφελούς ιδρύματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM