Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά

Τη γλίτωσε, προς το παρόν, η κόρη του Ισπανού Βασιλιά Facebook Twitter
1

 

Σύμφωνα με το Euronews, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Πάλμα της Μαγιόρκας ανακοίνωσε πως αναστέλλει προς το παρόν την κλήτευση της πριγκίπισσας Κριστίνας κρίνοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για στοιχειοθέτηση κατηγορίας εναντίον της.

Σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίζ Γκαγιαρδόν: «Διαθέτουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα που σέβεται τους νόμους σε κάθε περίπτωση».

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο που είχε αναλάβει την διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, είχε καλέσει την 47χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα σε απολογία για τις 27 Απριλίου.Τελικά ο εισαγγελέας Πέδρο Οράς, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς, έχοντας διαφορετική γνώμη πέτυχε την αναστολή της κλήτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς, Γκασπάρ Γιαμαθάρες,
είναι ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλια του: «Το Παλάτι, κατά τη γνώμη μου, προχώρησε σε μια βιαστική κίνηση προκειμένου να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στο συμφέρον του κράτους. Έτσι, ο βασιλιάς δεν μπορεί πλέον να πει στους Ισπανούς ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου».

Ο σύζυγος της Κριστίνας Ινιάκι Ουνδαγαρίν κατηγορείται για φοροδιαφυγή,παραποίηση εγγράφων και υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος κοινωφελούς ιδρύματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM