«Έρχεται το τέλος του δόγματος της λιτότητας»

«Έρχεται το τέλος του δόγματος της λιτότητας» Facebook Twitter
0

Η κίνηση της Ευρώπης να δώσει στη Γαλλία περιθώριο δύο ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% σηματοδοτεί το τέλος του «δόγματος της λιτότητας» στην Ευρώπη, εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή στην Γαλλία περιθώριο άλλων δύο ετών για να ανταποκριθεί στον στόχο της για την μείωση του ελλείμματός της.

Αλλά και ο νέος υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα δήλωσε σε συνέντευξη ότι η Ρώμη θα πρέπει επίσης να ζητήσει να της δοθεί παράταση δύο ετών για να ανταποκριθεί στους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος. «Το θεωρώ απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ο Φασίνα, ένας από τους κύριους επικριτές των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Αν ορισμένες χώρες -όχι μόνον η Ισπανία και η Γαλλία, αλλά και η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Σλοβενία- έχουν ήδη κερδίσει περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% (του ΑΕΠ) γιατί όχι και η Ιταλία», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Ράινερ Μπρίντερλε, ο υποψήφιος για την καγκελαρία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εξέφρασε σήμερα «μεγάλη ανησυχία» όσον αφορά την εξέλιξη της Γαλλίας και την παρουσίασε ως παράδειγμα προς αποφυγήν στην Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ