Στο σφυρί βγάζει ο Ισημερινός, 30.000 χλμ² από τον Αμαζόνιο

1

Η κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδιάζει να δημοπρατήσει πάνω από 30.000 χλμ² γης από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε κινεζικές βιομηχανίες εξόρυξης πετρελαίου, παρά την αντίδραση ιθαγενών.

Όπως αναφέρει η Guardian, το πρωί της Δευτέρας, μία ομάδα πολιτικών του Ισημερινού μετέβη στο Πεκίνο ώστε να συνάψει συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας τονίζει ότι οι πληθυσμοί που κατοικούν στο τροπικό δάσος, δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την επισύναψη συμφωνιών, που όπως υποστηρίζουν θα καταστρέψουν το περιβάλλον και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

«Κάνουμε έκκληση στις δημόσιες και ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρείες όλου του κόσμου να μην συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας που παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα εφτά γηγενών εθνικοτήτων, επιβάλλοντάς τους σχέδια εξόρυξης πετρελαίου, στη γη των προγόνων τους», γράφει μία ανοιχτή επιστολή μίας οργάνωσης ιθαγενών από τον Ισημερινό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια