Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν φέτος στο Pride του Κιέβου στην Ουκρανία, με την παρέλαση να είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή στην ιστορία της χώρας.

 

Ουκρανοί πολιτικοί έδωσαν επίσης το παρών στην εκδήλωση που ονομάζεται March of Equality Kyiv Pride με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 8.000 ενώ πέρυσι ήταν 5.000.

 

 

 

 

 

 

 

Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και ένας μικρός στρατός είχε αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης για να αποφευχθούν επεισόδια. Ακροδεξιοί είχαν διοργανώσει αντι-διαδήλωση και παρέμειναν περιορισμένοι από αστυνομικούς.

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα, είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να προωθήσει την ανοχή σε μια χώρα όπου η κοινότητα των LGBT δέχεται διαρκώς επιθέσεις.

 

Τα μικροεπεισόδια δεν έλειψαν και η αστυνομία έκανε 9 συλλήψεις ακροδεξιών που προσπάθησαν να επιτεθούν σε συμμετέχοντες. Αν και οι φωτογραφίες που δείχνουν τους διαδηλωτές να περπατάνε δίπλα από πάνοπλους άντρες για να γιορτάσουν το δικαίωμα στην ελευθερία και την ισότητα δείχνουν ξεκάθαρα πως υπάρχει ακόμη σοβαρό ζήτημα στην Ουκρανία, η εικόνα φέτος ήταν πολύ καλύτερη.

 

O ανταποκριτής του BBC σημειώνει πως κατά γενική ομολογία ήταν το πιο ειρηνικό Pride που έχει διεξαχθεί στο Κίεβο.