Συρία: Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αντιστέκονται σκληρά με άγριες μάχες στον τελευταίο θύλακά τους

Συρία: Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αντιστέκονται σκληρά με άγριες μάχες στον τελευταίο θύλακά τους Facebook Twitter
1

Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζεται από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι οι στρατιώτες του συναντούν έντονη αντίσταση, καθώς επιτίθενται στον τελευταίο θύλακα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP ότι «οι πιο έμπειροι» τζιχαντιστές υπερασπίζονται το τελευταίο τους φρούριο.

Δύο χρόνια πριν το ΙΚ είχε στον έλεγχό του μεγάλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, αλλά τώρα περιορίζεται σε μια μικρή ζώνη στην ανατολική επαρχία της Συρίας Ντέιρ αλ-Ζορ, κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Το Σάββατο, μετά από μια παύση μίας εβδομάδα, που επέτρεψε σε περίπου 20.000 άμαχους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ο εκπρόσωπος της SDF, δήλωσε ότι η ομάδα ξεκίνησε την «τελική μάχη για τη συντριβή του Iσλαμικού Κράτους» στο συνοριακό χωριό Μπαγούζ.

«Η μάχη είναι πολύ έντονη, όσοι παραμένουν στο εσωτερικό είναι οι πιο έμπειροι που υπερασπίζονται το τελευταίο τους φρούριο και μπορείτε να φανταστείτε την αγριότητα και το μέγεθος των αγώνων», είπε ο εκπρόσωπος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια, αλλά ο ΟΗΕ λέει ότι εξακολουθεί να ελέγχει μεταξύ 14.000 και 18.000 μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων 3.000 αλλοδαπών.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σημαντικοί αριθμοί μαχητών που συνδέονται με το IΚ στο Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Δυτική Αφρική και, σε μικρότερο βαθμό, στη Σομαλία, την Υεμένη, το Σινά και το Σαχέλ.

Τα άτομα που εμπνέονται από την ιδεολογία του ΙΚ εξακολουθούν να εκτελούν επιθέσεις αλλού.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, οι τζιχαντιστές έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους έναν τομέα έκτασης περίπου τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, από το χωριό Μπαγούζ μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ.

Εκτιμάται ότι στον θύλακα παραμένουν ακόμη 500-600 τζιχαντιστές αλλά και αρκετές εκατοντάδες άμαχοι.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της συμμαχίας οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές που απομένουν στον θύλακα είναι αλλοδαποί. «Τους δύο τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι από εκείνους που παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν ήταν ξένοι» εξήγησε.

Με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, οι SDF ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο τις επιχειρήσεις τους εναντίον αυτού του τελευταίου θύλακα του ΙΚ στη Συρία, καταλαμβάνοντας, το ένα μετά το άλλο, τα χωριά που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ο Βίλντερς επωφελείται από ένα κύμα υποστήριξης στην Ολλανδία, όπου οι υποσχέσεις του για καταστολή της μετανάστευσης και περιορισμούς στη χορήγηση ασύλου είχαν ήδη αποφέρει κέρδη
THE LIFO TEAM
Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια