Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο ηλιθιότητας και ανευθυνότητας, σίγουρα θα το είχε κερδίσει ο 22χρονος Jay Swingler, ο οποίος στο πλαίσιο διάφορων χονδροειδών βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι του στο Youtube αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ανεκδιήγητο πείραμα.

 

Τι έκανε; Έβαλε το κεφάλι του σε πλαστική σακούλα, το τσιμέντωσε (!) και επιχείρησε να φορέσει κυριολεκτικά καπέλο τον φούρνο μικροκυμάτων. Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν το κεφάλι του να σφηνώσει εκεί, να μην μπορεί να ανασάνει και ευτυχώς εγκαίρως οι φίλοι του να καλέσουν διασώστες, προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν. Το χειρότερο; Ο Youtuber, το επικίνδυνο βίντεο του οποίου πρόλαβε να πάρει περισσότερο από 1 εκ. views, δεν μετανιώνει για την ανοησία που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή. 

 

Μια ανοησία, όμως, που έγινε viral και έφερε τα ΜΜΕ μπροστά στην πόρτα του, με τους δημοσιογράφους να σοκάρονται ακόμη περισσότερο με τις απαντήσεις του. Στην ερώτηση γιατί γελάει με αυτό που έκανε, καθώς δεν ήταν καθόλου αστείο, ο νεαρός φαρσέρ απαντά ότι γελάει γιατί σώθηκε και προφανώς ήταν καλός σε αυτό που έκανε ώστε να μην πεθάνει. 

 

Όταν τον ρωτούν αν θεωρεί ότι σπατάλησε ασκόπως τον χρόνο των διασωστών, με ακόμη μεγαλύτερο θράσος εξηγεί ότι δεν τον σπατάλησε περισσότερο απ' ό,τι ένας μεθυσμένος, όταν συλλαμβάνεται για επικίνδυνη οδήγηση ή όταν τον απεγκλωβίζουν μετά από ένα σοβαρό τροχαίο. 

 

Η μνημειώδης βλακεία του έχει ξεφύγει από τα όρια του Λονδίνου και κάνει τον γύρο του κόσμου και του Διαδικτύου φυσικά, ενώ κάποιοι απλόχερα του χαρίζουν τον χαρακτηρισμό "ο ηλίθιος του έτους" μέσω των social media. Και εννοείται ότι τα Μέσα επισημαίνουν ότι καλό θα είναι οι απανταχού φαρσέρ που βγάζουν χρήματα μέσα από τα κλικς που παίρνουν τα βίντεο τους στο YouTube καλό θα ήταν να προσέχουν με το τι παρουσιάζουν στο κοινό. 

Επίσης, τονίζεται -και μετά και την περιπέτεια του νεαρού, τον οποίο οι διασώστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν από τον φούρνο μικροκυμάτων για περισσότερο από μία ώρα- να μην επιχειρεί κανείς τέτοιου είδους πειράματα στο σπίτι ή όπου αλλού... 

 

Με πληροφορίες από BBC.com, ndtv.com, DailyMail.com