Άρχισε η κρίσιμη συνεδρίαση της καταλανικής Βουλής - Εξετάζει ψήφισμα για την ανεξαρτησία

Άρχισε η κρίσιμη συνεδρίαση της καταλανικής Βουλής - Εξετάζει ψήφισμα για την ανεξαρτησία Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, το οποίο θα εξετάσει κυρίως ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλεί την περιφερειακή κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία της απόσχισης της περιφέρειας από την Ισπανία.


«Άρχεται η συνεδρίασις», δήλωσε η πρόεδρος Κάρμε Φορκαδέλ, προτού δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, τον Κάρλος Καριθόσα.

Ο τελευταίος, ανεμίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε καταστρέφει ό,τι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλονία.

Νωρίτερα, βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si και CUP, που διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο, είχαν καταθέσει πρόταση στη Βουλή να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιφέρειας και να ανακηρύξει τη Δημοκρατία της Καταλονίας.

Στο μεταξύ, η Γερουσία αποφασίζει σήμερα για την εφαρμογή των μέτρων του Άρθρου 155, που θα επιτρέψει στην ισπανική κυβέρνηση να καταργήσει την αυτονομία της Καταλονίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM