Σομαλία: Στους 276 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του Σαββάτου

Σομαλία: Στους 276 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του Σαββάτου Facebook Twitter
0

Aυτό ανέφερε για το αποτέλεσμα της χθεσινής βάρβαρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στο Μογκαντίσου,ο σομαλός υπουργός Πληροφοριών, Αμπντιραχμάν Οσμάν, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 

Χθες Κυριακή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γνωστοποίησε ότι πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης.

 

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αν και οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια της αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα το 2012.

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

 

«Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».

 

Το ΣΑ του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM