Ένας ακόμη θάνατος τοξικομανούς από το βακτήριο του άνθρακα στη Βρετανία

Ένας ακόμη θάνατος τοξικομανούς από το βακτήριο του άνθρακα στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Τοξικομανής πέθανε στη Βρετανία από το βακτήριο του άνθρακα, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο ενός άλλου ατόμου από την ίδια ασθένεια, της οποίας έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας (HPA).

Η ΗΡΑ κάνει λόγο για επιδημία της ασθένειας του άνθρακα στους τοξικομανείς που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανών (OEDT) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες ηρωίνης έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκτεθούν στο βακτήριο.

O δρ Φόρτσιουν Ενκούμπε, ιολόγος της ΗΡΑ δήλωσε: «Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, αν η θεραπεία ξεκινήσει εγκαίρως. Είναι επομένως σημαντικό οι επαγγελματίες του τομέα υγείας να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να είναι σε εγρήγορση, ώστε να μην καθυστερήσει η διάγνωση», ενώ πρόσθεσε: «Καλούμε όσους κάνουν χρήση ηρωίνης να απευθυνούν αμέσως σε γιατρό, αν παρατηρήσουν ερυθρότητα ή υπερβολικό πρήξιμο στο σημείο όπου έκαναν την ένεση ή αν έχουν άλλα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ρίγος, έντονο πονοκέφαλο ή δυσκολία στην αναπνοή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM