Τοξικομανής πέθανε στη Βρετανία από το βακτήριο του άνθρακα, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο ενός άλλου ατόμου από την ίδια ασθένεια, της οποίας έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από τη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας (HPA).

 

Η ΗΡΑ κάνει λόγο για επιδημία της ασθένειας του άνθρακα στους τοξικομανείς που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανών (OEDT) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες ηρωίνης έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκτεθούν στο βακτήριο.

 

O δρ Φόρτσιουν Ενκούμπε, ιολόγος της ΗΡΑ δήλωσε: «Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, αν η θεραπεία ξεκινήσει εγκαίρως. Είναι επομένως σημαντικό οι επαγγελματίες του τομέα υγείας να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να είναι σε εγρήγορση, ώστε να μην καθυστερήσει η διάγνωση», ενώ πρόσθεσε: «Καλούμε όσους κάνουν χρήση ηρωίνης να απευθυνούν αμέσως σε γιατρό, αν παρατηρήσουν ερυθρότητα ή υπερβολικό πρήξιμο στο σημείο όπου έκαναν την ένεση ή αν έχουν άλλα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ρίγος, έντονο πονοκέφαλο ή δυσκολία στην αναπνοή».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr