ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Γερουσία για κατάργηση του Obamacare

ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Γερουσία για κατάργηση του Obamacare Facebook Twitter
Ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.
0

Ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία στο σώμα για το σχέδιο νόμου που έχει στόχο την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, λίγες ώρες αφότου αποφάσισε να αναβάλει για δύο εβδομάδες τη θερινή διακοπή της λειτουργίας της Γερουσίας λόγω της καθυστέρησης του νομοθετικού έργου.


«Θα ασχοληθούμε με το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Μακόνελ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια νέα ανάλυση του σχεδίου νόμου από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εντός της επόμενης εβδομάδας.


Νωρίτερα, ο Μακόνελ ανέφερε ότι αντί να αρχίσει στα τέλη Ιουλίου, όπως προβλεπόταν, η θερινή διακοπή της λειτουργίας της Γερουσίας θα ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου.


Η κατάργηση του Obamacare -του νομικού πλαισίου που θέσπισαν οι δημοκρατικοί το 2010- διχάζει τους ρεπουμπλικάνους εδώ και μήνες. Συντηρητικοί και πιο φιλελεύθεροι συγκρούονται εδώ κι εβδομάδες για την πιο πρόσφατη εκδοχή του σχεδίου νόμου και η νέα εκδοχή του αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM