Διαφαινόμενος συμβιβασμός για τη μετανάστευση στο G7

Διαφαινόμενος συμβιβασμός για τη μετανάστευση στο G7 Facebook Twitter
0

Συμβιβαστική λύση διαφαίνεται στον ορίζοντα, στην G7 που διεξάγεται στην Ταορμίνα της Σικελίας, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Στο προσχέδιο των τελικών συμπερασμάτων, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται: «Παρά το ότι στηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχει το κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών να ελέγχουν τα σύνορά τους και να ορίζουν σαφή και ξεκάθαρα όρια στην μετανάστευση, ως στοιχεία κλειδί της εθνικής τους ασφάλειας και της οικονομικής τους ευμάρειας».

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Rai, στο προσχέδιο στο οποίο θα συζητηθεί και αύριο το πρωί, υπογραμμίζεται: «Η διαχείριση και ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, απαιτεί - έστω και αν πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες- τόσο μια προσέγγιση εκτάκτου ανάγκης, όσο και μια μακροπρόθεσμη».

 

Για τον λόγο αυτό, αναφέρεται πάντα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο προσχέδιο της τελικής διακήρυξης, οι χώρες της G7 συμφωνούν στην δημιουργία εταιρικών συνεργασιών με στόχο να βοηθηθούν οι διάφορες χώρες και να δημιουργηθούν, εντός των συνόρων τους, συνθήκες οι οποίες να μπορέσουν να προσφέρουν απάντηση στις αιτίες της μετανάστευσης».

 

Όπως διαρρέει, ο διαφαινόμενος συμβιβασμός στοχεύει στο να μπορέσουν να βρεθούν κάποια βασικά κοινά σημεία με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία έχει υιοθετήσει, ως γνωστόν, σκληρότερη στάση από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην σύνοδο, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

 

Και σχετικά με το κεφάλαιο του κλίματος, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, με κύριο ζητούμενο να μπορέσει να επιτευχθεί συμβιβασμός. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείεται να προστεθεί ειδική αναφορά, στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων, στην οποία να γίνεται σαφές πως όλες οι χώρες δεσμεύονται στην τήρηση των συμφωνηθέντων με αναφορά στις κλιματολογικές αλλαγές, με μόνη εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως διαρρέει, τέλος, ουσιαστικά εμπόδια προέκυψαν και στις συζητήσεις για το ελεύθερο εμπόριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM