Περισσότερες από τις μισές τίγρεις του πλανήτη ζουν και αναπαράγονται στην Ινδία, όμως τα ορυχεία γαιάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τα ζώα αυτά. Η Greenpeace απαιτεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την αναστολή των διαδικασιών για την εξουσιοδότηση νέων ορυχείων.
Η πρωτόγνωρη αύξηση των ορυχείων γαιάνθρακα, σε συνδυασμό με την ανέγερση εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα τελευταία χρόνια, έχουν θέσει πολλά είδη ζώων σε κίνδυνο.
Όπως αναφέρει η Greenpeace, τα ορυχεία γαιάνθρακα έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τις τίγρεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει προσπαθήσει επί πολλές δεκαετίες να προστατεύσει τον αριθμό των τίγρεων από τη λαθροθηρία.
Διεθνή /
Οι τίγρεις της Ινδίας απειλούνται από τα αυξανόμενα ορυχεία γαιάνθρακα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Νεκρός εντοπίστηκε 17χρονος στις Σέρρες λίγες ώρες αφού δηλώθηκε η εξαφάνισή του
Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες: Στον εισαγγελέα αύριο ο 16χρονος - Δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση
Θεοφάνεια 2026: 30 εικόνες από τον αγιασμό των υδάτων σε όλη τη χώρα
Κακοκαιρία: Έρχονται μεγάλης έντασης και διάρκειας βροχοπτώσεις - Περιφέρειες και δήμοι σε κατάσταση ετοιμότητας
Γιατί οι τουρίστες περιμένουν στην ουρά για ένα viral φαγητό - Υπάρχει εξήγηση
σχόλια