Περισσότερες από τις μισές τίγρεις του πλανήτη ζουν και αναπαράγονται στην Ινδία, όμως τα ορυχεία γαιάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τα ζώα αυτά. Η Greenpeace απαιτεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την αναστολή των διαδικασιών για την εξουσιοδότηση νέων ορυχείων.
Η πρωτόγνωρη αύξηση των ορυχείων γαιάνθρακα, σε συνδυασμό με την ανέγερση εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα τελευταία χρόνια, έχουν θέσει πολλά είδη ζώων σε κίνδυνο.
Όπως αναφέρει η Greenpeace, τα ορυχεία γαιάνθρακα έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τις τίγρεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει προσπαθήσει επί πολλές δεκαετίες να προστατεύσει τον αριθμό των τίγρεων από τη λαθροθηρία.
Διεθνή /
Οι τίγρεις της Ινδίας απειλούνται από τα αυξανόμενα ορυχεία γαιάνθρακα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση στο Νιόκαστρο της Πύλου
Καπουτζίδης: «Ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού εάν ανοίξει την τηλεόραση θα ακούσει φρικαλεότητες για τους γονείς του»
«Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του
Κάτω από την Παναγία των Παρισίων, αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως 1.700 χρόνια ιστορίας
Ο Όρσον Γουέλς είχε ήδη απαντήσει στον Έλον Μασκ για τη μαύρη Ελένη της Τροίας
σχόλια