Περισσότερες από τις μισές τίγρεις του πλανήτη ζουν και αναπαράγονται στην Ινδία, όμως τα ορυχεία γαιάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τα ζώα αυτά. Η Greenpeace απαιτεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την αναστολή των διαδικασιών για την εξουσιοδότηση νέων ορυχείων.
Η πρωτόγνωρη αύξηση των ορυχείων γαιάνθρακα, σε συνδυασμό με την ανέγερση εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα τελευταία χρόνια, έχουν θέσει πολλά είδη ζώων σε κίνδυνο.
Όπως αναφέρει η Greenpeace, τα ορυχεία γαιάνθρακα έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τις τίγρεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει προσπαθήσει επί πολλές δεκαετίες να προστατεύσει τον αριθμό των τίγρεων από τη λαθροθηρία.
Διεθνή /
Οι τίγρεις της Ινδίας απειλούνται από τα αυξανόμενα ορυχεία γαιάνθρακα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Μωβ μέδουσες: Δείτε live χάρτη με τις περιοχές που έχουν έξαρση στην Ελλάδα
Ταμίλα Κουλίεβα για ΛΕΞ: «Ήταν πολύ μεγάλη η τιμή που μου έκανε»
«Κάντε τους ανθρώπους να εθιστούν»: Το έγγραφο της Microsoft για νέο εργαλείο AI που προκάλεσε αντιδράσεις
Eurovision 2026: Μειωμένα τα ποσοστά τηλεθέασης μετά το μποϊκοτάζ - Πόσα εκατομμύρια παρακολούθησαν
Ηλικιωμένος «γέμισε» με spam το mail δήμου
σχόλια