Βενεζουέλα: Αναζωπυρώνονται οι διαδηλώσεις- Νεκρός ένας 18χρονος

Βενεζουέλα: Αναζωπυρώνονται οι διαδηλώσεις- Νεκρός ένας 18χρονος Facebook Twitter
0

Οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν καταλήψεις κτιρίων και δρόμων στη χώρα χθες για να πιέσουν για εκλογές, αναζωπυρώνοντας τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου στην πολιτεία Τάχιρα κοντά στα σύνορα.

 

Ο Λουίς Αλβιάρες, 18, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην εκρηκτική δυτική πολιτεία, σύμφωνα με το γραφείο του ombudsman (συνήγορου του πολίτη) της κυβέρνησης, το οποίο δεν παρέθεσε λεπτομέρειες. Ο θάνατος του Αλβιάρες αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων σε τουλάχιστον 39 άτομα.

 

Χθες, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

 

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

 

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

 

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης. Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM