Βενεζουέλα: Αναζωπυρώνονται οι διαδηλώσεις- Νεκρός ένας 18χρονος

Βενεζουέλα: Αναζωπυρώνονται οι διαδηλώσεις- Νεκρός ένας 18χρονος Facebook Twitter
0

Οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν καταλήψεις κτιρίων και δρόμων στη χώρα χθες για να πιέσουν για εκλογές, αναζωπυρώνοντας τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου στην πολιτεία Τάχιρα κοντά στα σύνορα.

 

Ο Λουίς Αλβιάρες, 18, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην εκρηκτική δυτική πολιτεία, σύμφωνα με το γραφείο του ombudsman (συνήγορου του πολίτη) της κυβέρνησης, το οποίο δεν παρέθεσε λεπτομέρειες. Ο θάνατος του Αλβιάρες αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων σε τουλάχιστον 39 άτομα.

 

Χθες, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

 

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

 

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

 

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης. Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM