Συγχαρητήρια επιστολή στο Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκ μέρους και του Κολεγίου των Επιτρόπων.

 

«Γνωρίζω πως η καμπάνια ήταν απαιτητική και δύσκολη. Σε αυτήν συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής προσθέτοντας ότι η ιστορία της δημιουργίας της ΕΕ είναι τόσο «άμεσα συνδεδεμένη» με αυτή της Γαλλίας που η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ξεπερνάει τη χώρα του.


Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ιδέες που υπερασπίστηκε ο Εμ. Μακρόν για μια «Ευρώπη δυνατή και προοδευτική που προστατεύει όλους τους πολίτες της» είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του.

 

«Όπως ξέρετε η Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που προστατεύει και υπερασπίζεται τους συμπολίτες μας και τους δίνει τα μέσα να αντιδρούν. Γνωρίζετε την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτή την πολιτική μέχρι το τέλος της θητείας μου. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους», καταλήγει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr