«Φρούριο» η Γαλλία ενόψει εκλογών- Πάνω από 50.000 αστυνομικοί στους δρόμους

«Φρούριο» η Γαλλία ενόψει εκλογών- Πάνω από 50.000 αστυνομικοί στους δρόμους Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.


«Όπως στον πρώτο γύρο των εκλογών, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν την Κυριακή, στο πλευρό των δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle και της δημοτικής αστυνομίας με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια (των πολιτών) περιμετρικά των εκλογικών κέντρων και για να επέμβουν αμέσως σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο επεισόδιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Πιερ Ανρί Μπραντέ.


Ο υπουργός «Ματιά Φεκλ υπενθυμίζει ότι σαφείς και συγκεκριμένες συστάσεις έχουν δοθεί στις περιφέρειες προκειμένου η ψηφοφορία να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά, στο σύνολο της επικράτειας, υπό συνθήκες μέγιστης ασφάλειας» συμπλήρωσε ο ίδιος.


«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επίσης θα κινητοποιηθούν ώστε να εγγυηθούν ιδιαίτερα την ασφάλεια των εορτασμών, των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων» συμπλήρωσε ο ίδιος.


Όπως ακριβώς στον πρώτο γύρο, μια μονάδα επιτήρησης θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Μποβό, «με στόχο να προσαρμόζει συνεχώς τα διαθέσιμα μέσα ασφαλείας και να προλαμβάνει και να περιορίζει ενδεχόμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν για τη δημόσια τάξη» διευκρίνισε ο Μπραντέ.


Τη νύχτα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, εκατοντάδες νέοι «αντιφασίστες» διαδήλωσαν στο Παρίσι «εναντίον» των Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, που πήραν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία. Έξι αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων 143 άνθρωποι προσήχθησαν.


Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία με τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM