«Φρούριο» η Γαλλία ενόψει εκλογών- Πάνω από 50.000 αστυνομικοί στους δρόμους

«Φρούριο» η Γαλλία ενόψει εκλογών- Πάνω από 50.000 αστυνομικοί στους δρόμους Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.


«Όπως στον πρώτο γύρο των εκλογών, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν την Κυριακή, στο πλευρό των δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle και της δημοτικής αστυνομίας με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια (των πολιτών) περιμετρικά των εκλογικών κέντρων και για να επέμβουν αμέσως σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο επεισόδιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Πιερ Ανρί Μπραντέ.


Ο υπουργός «Ματιά Φεκλ υπενθυμίζει ότι σαφείς και συγκεκριμένες συστάσεις έχουν δοθεί στις περιφέρειες προκειμένου η ψηφοφορία να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά, στο σύνολο της επικράτειας, υπό συνθήκες μέγιστης ασφάλειας» συμπλήρωσε ο ίδιος.


«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επίσης θα κινητοποιηθούν ώστε να εγγυηθούν ιδιαίτερα την ασφάλεια των εορτασμών, των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων» συμπλήρωσε ο ίδιος.


Όπως ακριβώς στον πρώτο γύρο, μια μονάδα επιτήρησης θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Μποβό, «με στόχο να προσαρμόζει συνεχώς τα διαθέσιμα μέσα ασφαλείας και να προλαμβάνει και να περιορίζει ενδεχόμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν για τη δημόσια τάξη» διευκρίνισε ο Μπραντέ.


Τη νύχτα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, εκατοντάδες νέοι «αντιφασίστες» διαδήλωσαν στο Παρίσι «εναντίον» των Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, που πήραν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία. Έξι αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων 143 άνθρωποι προσήχθησαν.


Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία με τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM