Σχεδόν 10 επιθέσεις κάθε ημέρα εναντίον προσφύγων και μεταναστών σημειώνονταν στη Γερμανία το 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Συνολικά, 560 άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 43 παιδιά.

 

Όπως μεταδίδει το BBC, καταγράφηκαν συνολικά 3.533 επιθέσεις εναντίον μεταναστών και κέντρων φιλοξενίας. Η πλειοψηφία των επιθέσεων (2.545) είχε στόχο μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν έξω από το χώρο διαμονής τους, ενώ οι περίπου 1.000 υπόλοιπες επιθέσεις είχαν ως στόχο κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

 

Επίσης, 217 επιθέσεις είχαν στόχο οργανώσεις προσφύγων και εθελοντών. Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είναι προκαταρκτικά, δόθηκαν στη δημοσιότητα ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

 

Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, καθώς οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να καταγράφονται ως ξεχωριστή υποκατηγορία το 2016, επισημαίνει το BBC.

 

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε πως καταδικάζει απερίφραστα τη βία. «Άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και αναζητούν προστασία στη Γερμανία έχουν το δικαίωμα να αναμένουν ασφαλές καταφύγιο».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr