ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γερμανία: Σχεδόν 10 επιθέσεις κάθε μέρα εναντίον μεταναστών και προσφύγων το 2016

Γερμανία: Σχεδόν 10 επιθέσεις κάθε μέρα εναντίον μεταναστών και προσφύγων το 2016 Facebook Twitter
Φωτιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία. EPA/SVEN-SEBASTIAN SAJAK
0

Σχεδόν 10 επιθέσεις κάθε ημέρα εναντίον προσφύγων και μεταναστών σημειώνονταν στη Γερμανία το 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Συνολικά, 560 άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 43 παιδιά.

Όπως μεταδίδει το BBC, καταγράφηκαν συνολικά 3.533 επιθέσεις εναντίον μεταναστών και κέντρων φιλοξενίας. Η πλειοψηφία των επιθέσεων (2.545) είχε στόχο μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν έξω από το χώρο διαμονής τους, ενώ οι περίπου 1.000 υπόλοιπες επιθέσεις είχαν ως στόχο κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Επίσης, 217 επιθέσεις είχαν στόχο οργανώσεις προσφύγων και εθελοντών. Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είναι προκαταρκτικά, δόθηκαν στη δημοσιότητα ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, καθώς οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να καταγράφονται ως ξεχωριστή υποκατηγορία το 2016, επισημαίνει το BBC.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε πως καταδικάζει απερίφραστα τη βία. «Άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και αναζητούν προστασία στη Γερμανία έχουν το δικαίωμα να αναμένουν ασφαλές καταφύγιο».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ