Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Facebook Twitter
0

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής πληροφόρησης της Γερμανίας Χάινζ Φρομ, λόγω σειράς σκανδάλων και ύποπτα «λάθη» σχετικά με την έρευνα για τους Γερμανούς νεοναζί που δολοφόνησαν  τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και έναν Έλληνα επιχειρηματία μετανάστη και 8 Τούρκους, μέσα σε μια περίοδο επτά ετών.

Πρόκειται για την ακροδεξιά  συμμορία Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), η δράση της οποίας παρέμενε «άγνωστη» για μια δεκαετία.

Η τελευταία αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση του Φρομ ήταν η αποκάλυψη ότι την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστοι κατέστρεψαν σημαντικά έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένα στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να κατέστρεψε τα αρχεία επιχείρησης στρατολόγησης ακροδεξιών σε ρόλο πληροφοριοδοτών, μία ημέρα αφότου αποκαλύφθηκε η ανάμειξη της NSU στις δολοφονίες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές και αναλυτές, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη χρήση ακροδεξιών ως πληροφοριοδοτών.

Ο 63χρονος επικεφαλής, έως τώρα, της υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα το 2000, χρονιά που συμπτωματικά άρχισαν και οι δολοφονίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM