Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής πληροφόρησης της Γερμανίας Χάινζ Φρομ, λόγω σειράς σκανδάλων και ύποπτα «λάθη» σχετικά με την έρευνα για τους Γερμανούς νεοναζί που δολοφόνησαν  τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και έναν Έλληνα επιχειρηματία μετανάστη και 8 Τούρκους, μέσα σε μια περίοδο επτά ετών.

 

Πρόκειται για την ακροδεξιά  συμμορία Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), η δράση της οποίας παρέμενε «άγνωστη» για μια δεκαετία.

 

Η τελευταία αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση του Φρομ ήταν η αποκάλυψη ότι την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστοι κατέστρεψαν σημαντικά έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση.

 

Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένα στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να κατέστρεψε τα αρχεία επιχείρησης στρατολόγησης ακροδεξιών σε ρόλο πληροφοριοδοτών, μία ημέρα αφότου αποκαλύφθηκε η ανάμειξη της NSU στις δολοφονίες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές και αναλυτές, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη χρήση ακροδεξιών ως πληροφοριοδοτών.

 

Ο 63χρονος επικεφαλής, έως τώρα, της υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα το 2000, χρονιά που συμπτωματικά άρχισαν και οι δολοφονίες.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr