Τραμπ: Τέλος στην συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας, αν η Αβάνα δεν προσφέρει μια καλύτερη

Τραμπ: Τέλος στην συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας, αν η Αβάνα δεν προσφέρει μια καλύτερη Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter πως θα βάλει τέλος στη «συμφωνία» των ΗΠΑ με την Κούβα αν η τελευταία δεν τη βελτιώσει.


«Αν η Κούβα είναι απρόθυμη να κάνει μια καλύτερη συμφωνία για τον κουβανικό λαό, τον κουβανο/αμερικανικό λαό και τις ΗΠΑ ως σύνολο, θα τερματίσω τη συμφωνία», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Νωρίτερα σήμερα ο Reince Priebus, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ακυρώσει τη συμφωνία του Ομπάμα για την εξομάλυνση και σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων με την Κούβα, αν το καθεστώς της Κούβας δεν κάνει βήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του Τραμπ, ο νέος Πρόεδρος θα αντιμετωπίσει με ανοιχτό μυαλό το μέλλον των σχέσεων με την Κούβα, αλλά απαιτεί σημαντικές αλλαγές πριν αγκαλιάσει στο σύνολό της την συμφωνία Ομπάμα. «Καταστολή, ανοικτές αγορές, ελευθερία της θρησκείας, πολιτικοί κρατούμενοι- αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να έχουμε ανοιχτή και ελεύθερη σχέση, και αυτό είναι ό, τι πιστεύει ο Πρόεδρος», τόνισε ο Priebus.

Την ίδια στιγμή, οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις μεταξύ αμερικανικών αεροδρομίων και της Αβάνας ξεκίνησαν ξεκινήσουν σήμερα το πρωί -τυχαία τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Στις 31 Αυγούστου, η εταιρεία JetBlue εγκαινίασε την πρώτη τακτική εμπορική πτήση από το 1961 μεταξύ του αεροδρομίου Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα και της πόλης Σάντα Κλάρα στην κεντρική Κούβα. Έκτοτε πολλές αεροπορικές εταιρείες τη μιμήθηκαν και συνδέουν με τακτικές πτήσεις τις ΗΠΑ με πολλές κουβανικές πόλεις, όχι όμως την Αβάνα. Ως το τέλος του έτους 110 καθημερινές πτήσεις θα συνδέουν την Κούβα με τις ΗΠΑ, από τις οποίες οι 20 θα έχουν προορισμό την Αβάνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM