Καναδάς: Αναμένουμε ότι η Βρετανία θα είναι μέρος της εμπορικής συμφωνίας CETA

Καναδάς: Αναμένουμε ότι η Βρετανία θα είναι μέρος της εμπορικής συμφωνίας CETA Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό. EPA/VIRGINIA MAYO
0

Ο Καναδάς αναμένει η Βρετανία θα αποτελεί μέρος της εμπορικής συμφωνίας CETA, μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι έτοιμος να εργαστεί με τη Βρετανία για το πώς θα λειτουργήσει το σύστημα αυτό μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπιλ Μορνό στο ραδιόφωνο του BBC.


«Η εκτίμησή μας είναι ότι η Βρετανία θα επικυρώσει τη συμφωνία CETA και θα συμμετάσχει στη συμφωνία με τον Καναδά», δήλωσε ο Μορνό.


Σε ερώτηση για το εάν η συμφωνία της CETA θα οδηγήσει αυτόματα σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Καναδά-Βρετανίας με τους ίδιους όρους μετά το Brexit, ο υπουργός δήλωσε: «Θα σεβαστούμε τη συμφωνία που έχει η Βρετανία με την Ευρώπη... και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού αφού αυτό θα έχει ολοκληρωθεί».


Ως μέλος της ΕΕ, η Βρετανία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τρίτα μέρη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ