ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη Facebook Twitter
Ιρακινοί απομακρύνονται από περιοχές κοντά στη Μοσούλη, καθώς ο στρατός μάχεται ενάντια στους τζιχαντιστές. EPA/AHMED JALIL
0

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ραβίνα Σαμντασάνι. Επίσης, στρατολογούν παιδιά και μεταφέρουν κόσμο, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες. Την ίδια στιγμή, οι ιρακινές δυνάμεις εισέρχονται στην Μοσούλη συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ, οι τζιχαντιστές μετέφεραν 1.600 ανθρώπους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία. Την Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.

Οι μαχητές του ΙΚ είπαν επίσης στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών, όπως τόνισε η Ραβίνα Σαμντασάνι. Οι τζιχαντιστές κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, Κούρδες, σιίτισσες και Γιαζίντι, ενώ έχουν πιθανόν σκοτώσει έως 200 ανθρώπους στη Μοσούλη, πρόσθεσε.


Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα αμάχους, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη Facebook Twitter
Ιρακινές δυνάμεις κοντά στη Μοσούλη. EPA/AHMED JALIL


Στο μεταξύ, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις ενός στρατιωτικού αξιωματούχου. Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.


Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις μονάδες CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.


Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM