ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη Facebook Twitter
Ιρακινοί απομακρύνονται από περιοχές κοντά στη Μοσούλη, καθώς ο στρατός μάχεται ενάντια στους τζιχαντιστές. EPA/AHMED JALIL
0

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ραβίνα Σαμντασάνι. Επίσης, στρατολογούν παιδιά και μεταφέρουν κόσμο, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες. Την ίδια στιγμή, οι ιρακινές δυνάμεις εισέρχονται στην Μοσούλη συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ, οι τζιχαντιστές μετέφεραν 1.600 ανθρώπους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία. Την Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.

Οι μαχητές του ΙΚ είπαν επίσης στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών, όπως τόνισε η Ραβίνα Σαμντασάνι. Οι τζιχαντιστές κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, Κούρδες, σιίτισσες και Γιαζίντι, ενώ έχουν πιθανόν σκοτώσει έως 200 ανθρώπους στη Μοσούλη, πρόσθεσε.


Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα αμάχους, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη Facebook Twitter
Ιρακινές δυνάμεις κοντά στη Μοσούλη. EPA/AHMED JALIL


Στο μεταξύ, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις ενός στρατιωτικού αξιωματούχου. Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.


Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις μονάδες CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.


Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM