Βρετανία: Σε κάθειρξη 5,5 ετών καταδικάστηκε ο διαβόητος ισλαμιστής ιεροκήρυκας μίσους Τσάουνταρι

Βρετανία: Σε κάθειρξη 5,5 ετών καταδικάστηκε ο διαβόητος ισλαμιστής ιεροκήρυκας μίσους Τσάουνταρι Facebook Twitter
5

Ο εξτρεμιστής ιεροκήρυκας, ο Άντζεμ Τσουντάρι καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών από το κακουργιοδικείο του Λονδίνου καθώς κρίθηκε ένοχος ότι προέτρεψε τους υποστηρικτές του να παράσχουν υποστήριξη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Ο ηλικίας 49 ετών δικηγόρος με καταγωγή από το Πακιστάν, ένας εμβληματικός ιεροκήρυκας στους ισλαμιστικούς κόλπους της Βρετανίας, προέτρεπε τους πιστούς να στηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση σε μια σειρά βίντεο που είχαν αναρτηθεί στο YouTube αφού είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη της, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Υποστηρικτές του Τσουντάρι που ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου του Όλντ Μπέιλι αντέδρασαν στο άκουσμα της ετυμηγορίας κι άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι στρατολογούσε νέα μέλη για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων εδώ και 20 χρόνια, ο Τσουντάρι είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στο πλαίσιο μιας έρευνας για ισλαμιστική τρομοκρατία.


Είχε αφεθεί ελεύθερος μία ημέρα αργότερα και είχε καταγγείλει ένα «πολιτικό πραξικόπημα» που είπε ότι διέπραξε η κυβέρνηση πριν από μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο προκειμένου να δοθεί πράσινο φως για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών από τη βρετανική πολεμική αεροπορία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Με μακριά γενειάδα και γυαλιά, ο Τσουντάρι είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του επονομαζόμενου «Londonistan», όπως αποκαλείται το ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε την βρετανική πρωτεύουσα στις αρχές του 2000.


Ο ίδιος είχε αναλάβει τα ηνία της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ- Μουχατζιρούν, που είναι επίσης γνωστή με το όνομα «Μουσουλμάνοι εναντίον των Σταυροφόρων» ή «Islam4UK» στα μέσα της δεκαετίας του 2000.


Ο Άντζεμ Τσουντάρι είχε διοργανώσει μια συγκέντρωση υπέρ του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Λονδίνο το 2011. Τότε περίπου 50 μέλη της οργάνωσής του έκαψαν μια αμερικανική σημαία μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο.


Ο ιεροκήρυκας είχε επίσης επιδοκιμάσει τους δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και είχε δηλώσει ότι ήθελε να μετατρέψει τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε τέμενος.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM