Ινδός κουβάλησε στον ώμο του το σώμα της νεκρής γυναίκας του για 12χλμ

Ινδός κουβάλησε στον ώμο του το σώμα της νεκρής γυναίκας του για 12χλμ Facebook Twitter
0

Ένας απελπισμένος και φτωχός Ινδός κουβάλησε για 12 χλμ το σώμα της νεκρής γυναίκας του καθώς ο ίδιος δεν είχε τα χρήματα για να νοικιάσει ασθενοφόρο. 

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Bhawanipatna στην πολιτεία Ορίσα. Το νοσοκομείο όπου και πέθανε από φυματίωση η 42χρονη σύζυγος του κ. Majhi, Dana, παρέλειψε να παράσχει ασθενοφόρο για να μεταφέρει το σώμα πίσω στο χωριό τους. Η περιοχή του νοσοκομείου όπως είπε ο ίδιος ο κ. Majhi, απήχε 60χλμ από το χωριό του και δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να νοικιάσει ασθενοφόρο.

 

Οι αρχές του νοσοκομείου δια στόματος ενός ανώτερου ιατρικού υπάλληλου αρνούνται τις κατηγορίες λέγοντας πως: «Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη και πέθανε το ίδιο βράδυ. Ο σύζυγός της πήρε το σώμα της χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το προσωπικό του νοσοκομείου».

 

Ο Majhi, ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του πέθανε την Τρίτη το βράδυ και ότι άρχισε το περπάτημα με το σώμα της, την Τετάρτη μετά από τις εκκλήσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου, να απομακρύνει το σώμα.

«Συνέχισα να παρακαλώ το προσωπικό του νοσοκομείου να μου δώσει ένα όχημα για να μεταφέρω το σώμα της συζύγου μου, αλλά μάταια. Είμαι φτωχός άνθρωπος και δεν μπορούσα να μισθώσω ιδιωτικό όχημα, δεν είχα άλλη επιλογή από το να κουβαλήσω το σώμα της στον ώμο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τύλιξε το σώμα σε πανί και άρχισε το μακρύ ταξίδι για το χωριό του στην Melghar για τις τελευταίες ιεροτελεστίες. Τραγικό είναι το γεγονός ωστόσο πως όλη αυτή τη διαδρομή την έκανε συνοδευόμενος από τη 12χρονη κόρη του η οποία έκλαιγε με λυγμούς. 

Μετά από περίπου 12 χλμ κάποιοι άνθρωποι που συνάντησε στο δρόμο του παρενέβησαν και ένα ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τη σωρό της συζύγου του. 

Ο υπεύθυνος για την συλλογή των νεκρών σωμάτων της περιοχής Kalahandi (όπου βρίσκεται η πόλη Bhawanipatna) ανέφερε πως είχε κανονιστεί ένα όχημα για τη μεταφορά του σώματος της Amang το συντομότερο με το που έμαθε τα νέα για το θάνατό της.

 

Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ζήτησε την παροχή ενός ποσού από τους τοπικούς αξιωματούχους που δίνει το δικαίωμα (μέσω ενός κρατικού προγράμματος) σε φτωχούς ανθρώπους να αποτεφρώσουν ένα μέλος της οικογένειας, παρέχοντάς τους το κατάλληλο ποσό.

 

Η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην Ορίσα δεν είναι καθόλου καλές καθώς πολλά νεκρά σώματα μεταφέρονται σε ποδήλατα, ειδικά τρίκυκλα αμαξίδια ακόμη και ξύλινες βρεφικές κούνιες σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Μετά την αποκάλυψη της δοκιμασίας του Majhi η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε επίσημα το σχετικό πρόγραμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM