«Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ έδειξε πως αγνοεί τα γεγονότα, όταν ισχυρίσθηκε πως η προσφυγική πολιτική ανοικτών θυρών της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μερκελ είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας» δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, o Μίχαελ Ροτ, σε απάντηση των όσων υποστήριξε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης χθες στο Οχάιο.

 

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε πως η απόφαση της Μέρκελ να καλωσορίσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία ήταν «καταστροφή» και πως η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον θέλει να κάνει ό,τι και η γερμανίδα καγκελάριος. «Εν ολίγοις η Χίλαρι Κλίντον θέλει να γίνει η Άγγελα Μέρκελ της Αμερικής και ξέρετε τι καταστροφή ήταν αυτή η μαζική μετανάστευση για τη Γερμανία και τον λαό της Γερμανίας", δήλωσε ο Τραμπ. «Το έγκλημα αυξήθηκε σε επίπεδα που κανένας δεν πίστευε πως θα έβλεπε ποτέ. Είναι μια καταστροφή».


Οι στατιστικές του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ωστόσο πως ο αριθμός των εγκλημάτων που αναφέρθηκαν το 2015 -εξαιρουμένων των παραβιάσεων θεωρήσεων εισόδου και άλλων μεταναστευτικών παραβάσεων- παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά, στα 5,9 εκατομμύρια.


Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, τόνισε μιλώντας στο Reuters πως η δήλωση του Τραμπ είναι εσφαλμένη και πως είναι σημαντικό να διορθώνονται δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας σε άλλες χώρες και βασίζονται σε «φόβους, ψέματα και μισές αλήθειες», δεδομένης μάλιστα της σημασίας που έχουν οι αμερικανικές εκλογές για τον κόσμο.


«Λυπάμαι που ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος διακηρύσσει πράγματα όπως αυτά, που δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα», δήλωσε ο Ροτ.


«Αν είχε μελετήσει την πραγματική κατάσταση στη Γερμανία, θα γνώριζε πως, αν και οι πολλοί πρόσφυγες που ήρθαν στη Γερμανία και την Ευρώπη δημιουργούν μια μεγάλη πρόκληση για μας και δεν έχουν ακόμη πλήρως επιλυθεί όλα τα ζητήματα, δεν έχουν οδηγήσει σε μαζική αύξηση των ποσοστών της εγκληματικότητας».


Ο Ροτ υπογράμμισε πως η Γερμανία παραμένει μια ειρηνική χώρα όπου οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με σεβασμό ο ένας στον άλλο και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ένταξη των προσφύγων στην ευρύτερη κοινωνία και οικονομία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr