Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ευρώπη με μικροκεφαλία από τον Ζίκα

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ευρώπη με μικροκεφαλία από τον Ζίκα Facebook Twitter
1

Μια γυναίκα στην Ισπανία που είχε μολυνθεί με τον ιό Ζίκα, γέννησε σήμερα μωρό που εμφανίζει μικροκεφαλία, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη γέννα μωρού με το σύνδρομο στην Ευρώπη.

Το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του μολύνθηκε από τον Ζίκα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Λατινική Αμερική.

Οι γονείς του παιδιού, των οποίων τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, γνώριζαν μετά από τα αποτελέσματα εξετάσεων τον περασμένο Μάιο, ότι το παιδί που περίμεναν θα γεννιόταν με μικροκεφαλία, όμως αποφάσισαν να μην διακόψουν την κύηση και να το κρατήσουν.

Την υγεία του νεογέννητου παρακολουθούν συνεχώς οι γιατροί και σημειώνουν πως το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή μετά από 40 εβδομάδες κύησης. Το φύλο του μωρού δεν αποκαλύπτεται ενώ οι γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μητέρα ή το παιδί. Στην Ευρώπη είχε καταγραφεί άλλο ένα κρούσμα, στη Σλοβενία, όπου όμως οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

 

Πρόσφατα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως δεκάδες χιλιάδες μωρά ενδέχεται να γεννηθούν με διαταραχές που σχετίζονται με την σαρωτική πορεία του ιού Ζίκα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

 

Μαθηματικές προβλέψεις που δημοσιεύονται σε έκθεση στο Nature Microbiology, δείχνουν πως περίπου 93.400.000 άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν από τον ιό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια