Μια γυναίκα στην Ισπανία που είχε μολυνθεί με τον ιό Ζίκα, γέννησε σήμερα μωρό που εμφανίζει μικροκεφαλία, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη γέννα μωρού με το σύνδρομο στην Ευρώπη.

 

Το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του μολύνθηκε από τον Ζίκα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Λατινική Αμερική.

 

Οι γονείς του παιδιού, των οποίων τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, γνώριζαν μετά από τα αποτελέσματα εξετάσεων τον περασμένο Μάιο, ότι το παιδί που περίμεναν θα γεννιόταν με μικροκεφαλία, όμως αποφάσισαν να μην διακόψουν την κύηση και να το κρατήσουν.

 

Την υγεία του νεογέννητου παρακολουθούν συνεχώς οι γιατροί και σημειώνουν πως το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή μετά από 40 εβδομάδες κύησης. Το φύλο του μωρού δεν αποκαλύπτεται ενώ οι γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μητέρα ή το παιδί. Στην Ευρώπη είχε καταγραφεί άλλο ένα κρούσμα, στη Σλοβενία, όπου όμως οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

 

Πρόσφατα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως δεκάδες χιλιάδες μωρά ενδέχεται να γεννηθούν με διαταραχές που σχετίζονται με την σαρωτική πορεία του ιού Ζίκα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

 

Μαθηματικές προβλέψεις που δημοσιεύονται σε έκθεση στο Nature Microbiology, δείχνουν πως περίπου 93.400.000 άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν από τον ιό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr