Κινεζικό μαχητικό πραγματοποίησε “μη ασφαλή” αναχαίτιση αμερικανικού αναγνωριστικού

Κινεζικό μαχητικό πραγματοποίησε “μη ασφαλή” αναχαίτιση αμερικανικού αναγνωριστικού Facebook Twitter
0

Ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε χθες “μη ασφαλή” αναχαίτιση κατά αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε περιπολία ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση του Ειρηνικού.

Το κινεζικό μαχητικό ήταν τύπου J-10 ενώ το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν αναγνωριστικό τύπου RC-135, ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

“Ένα από τα κινεζικά μαχητικά πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε μη ασφαλή απόσταση, ενώ μετά την αρχική αξιολόγηση, η κίνηση αυτή αποδίδεται σε αδέξιο χειρισμό, καθώς δεν έγιναν άλλοι προκλητικοί ή επικίνδυνοι ελιγμοί,” ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ, χωρίς να προσδιορίσει την απόσταση στην οποία πλησίασε το κινεζικό μαχητικό.

“Το αμερικανικό ΥΠΑΜ χειρίζεται το θέμα με την Κίνα μέσω των κατάλληλων διπλωματικών και στρατιωτικών καναλιών επικοινωνίας,” σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας από την πλευρά του, δήλωσε ότι εντόπισε την αναφορά και την εξετάζει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM