Το Facebook επενδύει 5,7 δισ. δολάρια στον πλουσιότερο άνδρα της Ινδίας

Το Facebook επενδύει 5,7 δισ. δολάρια στον πλουσιότερο άνδρα της Ινδίας Facebook Twitter
Ο ινδός κροίσος των τηλεπικοινωνιών Mukesh Ambani.
0

Το Facebook δήλωσε ότι επενδύει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην ινδική εταιρεία διαδικτύου κινητής τηλεφωνίας Reliance Jio, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της χώρας, Mukesh Ambani.

 Η συμφωνία καθιστά το Facebook το μεγαλύτερο μέτοχο μειοψηφίας στη μονάδα τηλεπικοινωνιών της Reliance Industries, με μερίδιο 9,99%.

Η συμφωνία καθιστά το Facebook το μεγαλύτερο μέτοχο μειοψηφίας στη μονάδα τηλεπικοινωνιών της Reliance Industries, με μερίδιο 9,99%.

H κίνηση αυτή δίνει στο Facebook ένα σημαντικό προβάδισμα στην Ινδία, όπου η δική του υπηρεσία συνομιλίας WhatsApp έχει 400 εκατομμύρια χρήστες και πρόκειται να ξεκινήσει μια υπηρεσία πληρωμών. «Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την Ινδία και τον ενθουσιασμό μας για τον σημαντικό μετασχηματισμό που προκάλεσε η Jio στη χώρα», δήλωσε το Facebook.

Το Facebook είπε επίσης ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στη συνεργασία μεταξύ του WhatsApp και της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της Reliance JioMart για να επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν με επιχειρήσεις, καταστήματα και να αγοράσουν προϊόντα.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το WhatsApp Pay έλαβε άδεια από τις ινδικές αρχές να ξεκινήσει την σταδιακή διάθεση, δύο χρόνια μετά την έναρξη μιας δοκιμαστικής έκδοσης της υπηρεσίας.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Reliance Jio είπε ότι η συμφωνία θα είναι καλή τόσο για την εταιρεία όσο και για τη χώρα στο σύνολό της: «Αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την ολόπλευρη ανάπτυξη της Ινδίας, ικανοποιώντας τις ανάγκες του Ινδικού λαού και της ινδικής οικονομίας».

Ανάλυση του BBC India αναφέρει πως η Reliance Jio είναι θυγατρική της Reliance Industries, του ομίλου με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πετρέλαια και τηλεπικοινωνίες. Η εταιρεία κατάφερε να ανυψώσει την αγορά τηλεπικοινωνιών της Ινδίας σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, προσφέροντας πολύ χαμηλές τιμές δεδομένων,γεγονός που της επέτρεψε να διατηρήσει τον ανταγωνισμό.

Με παρουσία σε μια σειρά υπηρεσιών όπως η κινητή τηλεφωνία, η τηλεόραση, το streaming μουσικής και οι πληρωμές, το Facebook θα επιδιώξει να οδηγήσει σε συνέργειες μεταξύ των υπηρεσιών και να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του στην Ινδία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM