Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι

Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter
0

Απρόσμενη όσο και σοκαριστική εξέλιξη είχε ο καταπληκτικός ημιτελικός του μονού ανδρών στο Ρολάν Γκαρός, ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νο3) και τον Ράφα Ναδάλ (νο5), καθώς ο Γερμανος τενίστας "γύρισε" το πόδι του στον τελευταίο πόντο του 12ου γκέιμ στο δεύτερο σετ κι άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους.

Ο Ζβέρεφ, έκανε μία απότομη αλλαγή κατεύθυνσης (στο 40-30) για να "σώσει" τον πόντο και να μην επιτρέψει στον Ισπανό πρωταθλητή να ισοφαρίσει σε 6-6, οδηγώντας και το δεύτερο σετ σε τάι μπρέικ, με αποτέλεσμα να "γυρίσει" πολύ άσχημα τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του και να σωριαστεί στη χωμάτινη επιφάνεια, ουρλιάζοντας και κλαίγοντας από τους πόνους.

Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter
Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter

Αμέσως έπεσε πάνω του το ιατρικό επιτελείο, αλλά και ο Ναδάλ γεμάτος αγωνία για τον τραυματισμό του συναθλητή του με τον Ζβέρεφ να οδηγείται μετά από λίγο με καροτσάκι στα αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες.

Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά επέστρεψε με πατερίτσες, όπου οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του απ' τον αγώνα λόγω τραυματισμού, με τον ίδιο να δίνει το χέρι στον διαιτητή και να αγκαλιάζει τον Ναδάλ εν μέσω θερμού χειροκροτήματος απ' τον κόσμο που έδωσε το "παρών" στις εξέδρες του κορτ "Philippe-Chatrier".

Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter
 

 

Ο Ναδάλ που προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (5/6), με έναν τρόπο που σίγουρα δεν θα... ήθελε κι ο ίδιος, θα έχει πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός της τεράστιας καριέρας του.

Roland Garros: Ανατριχιαστικός τραυματισμός για τον Ζβέρεβ - Αποχώρησε με κλάματα και σε καροτσάκι Facebook Twitter

«Eίναι μία δύσκολη στιγμή, πραγματικά κάτι πολύ λυπηρό. Έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά. Είναι ένας πολύ σπουδαίος συνάδελφος, ένας σπουδαίος τενίστας. Παλεύει για να κατακτήσει ένα Grand Slam. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει ένα Grand Slam στο μέλλον, του εύχομαι καλή ανάρρωση και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Ναδάλ στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη διακοπή του αγώνα και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι δύσκολο να πω πολλά πράγματα γι΄ αυτές τις συνθήκες. Βρεθήκαμε μαζί πριν επιστρέψουμε στο κορτ. Το να τον βλέπω να κλαίει και να πονάει ήταν δύσκολη στιγμή, Του εύχομαι καλή ανάρρωση».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ισπανός πρωταθλητής πήρε το πρώτο σετ, μολονότι ο Ζβέρεφ του έκανε μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ. Ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 4-4, με τους δύο πρωταθλητές να οδηγούνται στο τάι-μπρέικ όπου ο 36χρονος άσος επικράτησε με 10-8, κάνοντας το 1-0. 

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες έκαναν σερί μπρέικ ο ένας στον άλλο (από τέσσερα ο καθένας), με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 6-6 με τον τελευταίο πόντο, όπου τραυματίστηκε ο Ζβέρεφ κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (5/6) τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (νο8) και τον Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς (νο23), που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:00 στο κορτ «Philippe-Chatrier».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM