CONFERENCE LEAGUE

Λεάντρο Λο: Δολοφονήθηκε ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου ζίτσου - Σε κλαμπ του Σάο Πάολο

Λεάντρο Λο: Δολοφονήθηκε ο σπουδαίος αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου-ζίτσου - Σε κλαμπ του Σάο Πάολο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές Ζιου-Ζίτσου όλων των εποχών κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι σε κλαμπ του Σάο Πάολo από αστυνομικό.

Ο Λο ήταν ένας από τους διεθνώς πιο επιτυχημένους αθλητές στο άθλημα, έχοντας χριστεί παγκόσμιος πρωταθλητής οκτώ φορές στη ζωή του, σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες βαρών.

Σύμφωνα με τους φίλους του, αλλά και μάρτυρες της δολοφονίας, τον Λο πλησίασε άνδρας με απειλητικές διαθέσεις, αρπάζοντας ένα μπουκάλι από το τραπέζι στο οποίο καθόταν η παρέα του Λο και κραδαίνοντάς το με απειλητικό τρόπο. Ο Λο κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στο πάτωμα «για να ηρεμήσει», αφήνοντάς τον στη συνέχεια. Μόλις στάθηκε τα πόδια του, «έκανε τέσσερα βήματα πίσω, έβγαλε όπλο», πυροβολώντας εν ψυχρώ τον παγκόσμιο αθλητή στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, κλώτσησε δύο φορές το θύμα του, προτού τραπεί σε φυγή.

Ο δράστης διέφυγε, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. 

Λεάντρο Λο: Δολοφονήθηκε ο σπουδαίος αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου-ζίτσου - Σε κλαμπ του Σάο Πάολο Facebook Twitter

Όπως προκύπτει, ο Ενρίκε Οτάβιο Ολιβέιρα Βελόσο ήταν αστυνομικός και είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλα περιστατικά βίας. Έξω από το αστυνομικό τμήμα, συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του Λο που τον προπηλάκισαν, φωνάζοντάς τον «δολοφόνο» και «αλήτη». 

Η μητέρα του πόσταρε στο Instagram ένα σκίτσο με το γιο της να σκαρφαλώνει στους ουρανούς με τη μαύρη ζώνη της γιαπωνέζικης πολεμικής τέχνης. 

«Θα μου λείψεις τόσο... Ένα μέρος του εαυτού μου έφυγε για πάντα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Χαρισματικός, «ένας από τους σπουδαιότερους που έβγαλε ποτέ το άθλημα»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Βραζιλιάνικου Ζίου-Ζίτσου χαρακτήρισε τον 33χρονο «έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές που έβγαλε ποτέ το σπορ. Ένα πρότυπο πραγματικής μαύρης ζώνης, αθλητή πολεμικών τεχνών και πρωταθλητή εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου», εγκωμιάζοντας την «παγκόσμια επίδρασή του, το πάθος και η αφοσίωσή του στο Ζίου Ζίτσου». 

Ο Λο θεωρείτο ένας από τους πιο χαρισματικούς αθλητές στο απαιτητικό μπραζίλιαν ζίου ζίτσου. Γιος ενός μποξέρ από το Σάο Πάολο, ξεκίνησε τη δημοφιλή πολεμική τέχνη ως τρόπο αυτοάμυνας σε μια επικίνδυνο πόλη. 

«Στο δρόμο, στο σχολείο, πάντα θα φοβάσαι τα μεγαλύτερα παιδιά. Οπότε, σκέφτηκα 'αν πρόκειται να αμυνθώ, τότε θα μάθω πώς να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου'» είχε πει ο ίδιος σε ένα από τα βίντεό του στο YouTube. 

Ο Λο κυριαρχούσε στην πολεμική αυτή τέχνη την τελευταία δεκαετία και ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή του σε άλλο ένα τουρνουά στο Όστιν αυτή την εβδομάδα. 

Η δολοφονία του 33χρονου αποτελεί άλλη μια υπενθύμιση της επιδημίας βίας που εξακολουθεί να μαίνεται στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο. 

Με πληροφορίες από BBC/Washington Post
 

Αθλητισμός
0

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ