Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα Facebook Twitter
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Νικώντας με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.

Κατά η διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά τελικά σημείωσαν το πολυπόθητο γκολ ώστε να κατακτήσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους. Το νικηφόρο γκολ σημείωσε στο 88' ο Ελ Αραμπί μετά από επιτυχημένη εκτέλεση πέναλντι. Στο πρώτο ημίχρονο του αγών οι ερυθρόλευκοι έδειξαν την υπεροχή τους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα χάνοντας ευκαιρίες να σημειώσουν γκολ. Την μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου έχασε ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας. Στο 40′ ο Μάριν κέρδισε το πέναλτι από τον Γκιλιέρμε. Και στο επόμενο λεπτό, στο 41′, ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 46' το σουτ του Γκιγέρμε πέρασε εκτός και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπόργιαν μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα. Ο τερματοφύλακας του Ερυθρού Αστέρα στο 54' απέκρουσε για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Γκιγέρμε, ενώ στο 59' ο Ελ Αραμπί μετά τη σέντρα του Τσιμίκα έπιασε τη «σκαστή» κεφαλιά με την μπάλα όμως να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Αστέρα. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τις 22 τελικές, αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα του επέτρεπε να συνεχίσει στο Europa League. Η λύτρωση για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στο 86'. Ο Ζάντερ έκανε χέρι σε προσπάθειά του να σταματήσει τη σέντρα, ο Ορσάτο υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα.

ΓΚΟΛ: 88′ Ελ Αραμπί με πέναλτι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Καμαρά, 42′ Γκιλιέρμε, 45′ Ποντένσε, 90+3′ Γκερέρο – 59′ Ρόντιτς, 70′ Ντεκενέκ, 81′ Μπόργιαν, 86′ Ζαντέ


ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –


Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (61′ Γκερέρο), Μασούρας (71′ Λοβέρα), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά).


Ερυθρός Αστέρας (Β. Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Ντεγκενέκ, Ίβανιτς, Μάριν, Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58′ Φαν Λα Πάρα), Μιλούνοβιτς, Πέτροβιτς, Ρόντιτς (82′ Ζάντε), Γκόμπελιτς, Βουκάνοβιτς (65′ Μποακιέ).

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ