ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O Ελιούντ Κιπτσόγκε μόλις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο

O Ελιούντ Κιπτσόγκε μόλις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο Facebook Twitter
0

Ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε έθεσε σήμερα ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου με χρόνο δύο ωρών, ενός λεπτού και 39 δευτερολέπτων, στο Βερολίνο.

Ο 33χρονος τερμάτισε  με χρόνο ενός λεπτού λιγότερο, από το προηγούμενο ρεκόρ του Ντένις Κιμέτο.

Ο Κιπτσόγκε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς μαραθωνίου όλων των εποχών. Κέρδισε το Μαραθώνιο του Λονδίνου για τρίτη φορά νωρίτερα φέτος και είναι ο Ολυμπιονίκης στην απόσταση.

O Ελιούντ Κιπτσόγκε μόλις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο Facebook Twitter
O Ελιούντ Κιπτσόγκε μόλις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο Facebook Twitter

Ο 33χρονος στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά είπε ότι «δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω αυτήν την ημέρα. Είμαι ευλογημένος και χαρούμενος που έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ. Λένε ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις δύο φορές, όχι όμως και την τρίτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν για να βρίσκομαι εδώ. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Είχα το δικό μου ρυθμό, εμπιστεύτηκα τους γυμναστές μου, το πρόγραμμά μου και τον προπονητή μου. Αυτό ακριβώς μου έδωσε την ώθηση στα τελευταία χιλιόμετρα», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000μ. και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ