ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κενιάτης παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Νίκολας Μπετ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κενιάτης παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Νίκολας Μπετ Facebook Twitter
0

Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, Νίκολας Μπετ. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα στην Κένυα, το δυστύχημα έγινε την Τετάρτη τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μπετ βρήκε σε λακκούβα και ανετράπη.

Ο 28χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων στο Πεκίνο είχε επιστρέψει την περασμένη Δευτέρα στην Κένυα από τους αφρικανικούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Νιγηρία και ετοιμάζονταν για τις επόμενες διοργανώσεις που θα συμμετείχε. 

Πλήθος αθλητών και πολιτικών στην Κένυα εξέφρασαν τη θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή. 

Μεταξύ αυτών η IAAF η οποία έγραψε χαρακτηριστικά στο twiiter: «Η IAAF είναι βαθιά λυπημένη και συγκλονισμένη στο άκουσμα πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Κένυας, το 2015, στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων Νίκολας Μπέττ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Τρίτη». 

Συλληπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η Αθλητική ομοσπονδία της Κένυας και ο αναπληρωτής πρόεδρος της χώρας. 

Ο Νίκολας Μπετ, πέραν του χρυσού μεταλλίου στο Πεκίνο το 2015, είχε κερδίσει επίσης δύο χάλκινα μετάλλια στο αφρικανικό πρωτάθλημα στίβου το 2014 στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων και στα 4x400. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ