Απεργία την Πρωτομαγιά

Ρονάλντο: Ήρθα στην Γιουβέντους για να πάρουμε το Champions League

Ρονάλντο: Ήρθα στην Γιουβέντους για να πάρουμε το Champions League Facebook Twitter
Twitter@JuventusFC
0

Η Γιουβέντους παρουσίασε με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια το νέο μεγάλο αστέρι της.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρουσιάστηκε στον Τύπο και στις πρώτες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι κορυφαίος στόχος, αλλά όχι και υποχρεωτικός, είναι η κατάκτηση του Champions League.

«Ξέρω ότι το Champions League είναι ένα τρόπαιο που όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν. Όπως είπαμε όμως και με τον πρόεδρο δεν είναι υποχρεωτική η κατάκτηση, αλλά το να το διεκδικήσουμε. Και υπάρχουν οι πιθανότητες για να το καταφέρουμε. Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους και πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League, στο οποίο η Γιουβέντους πλησίασε πολύ τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Πορτογάλος άσος.

Αναφορικά με την απόφασή του να αφήσει τη Μαδρίτη ύστερα από 9 χρόνια, απάντησε πως «ήταν μια εύκολη απόφαση, με δεδομένη τη δύναμη της Γιουβέντους. Το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα ότι αυτό ήταν το καλύτερο. Η Γιουβέντους είναι μια από τις καλύτερες, από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, με ιστορία, με πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές να έχουν περάσει από εδώ. Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να νικάει, άρα ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθω στη Γιουβέντους».

Ο CR7 αποκάλυψε τις σκέψεις του για την πορεία της καριέρας του μέχρι τώρα.

Όπως είπε «είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται το παρόν και απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είμαι ακόμη πολύ νέος, πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Από τη Σπόρτινγκ στη Μάντσεστερ, μετά στη Ρεάλ και τώρα στη Γιουβέντους. Είχα μια ονειρική καριέρα. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, όπως και στις προηγούμενες ομάδες μου. Είμαι ήρεμος και με αυτοπεποίθηση».

Όσο για το αν είναι λυπημένος που αποχωρίστηκε τη Ρεάλ; «Οχι, δεν είμαι καθόλου λυπημένος. Αντιθέτως, έρχομαι γιατί είναι μια σπουδαία πρόκληση για την καριέρα μου. Οι ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, στα 33 χρόνια, συνήθως πάνε, με κάθε σεβασμό, στην Κίνα, στο Κατάρ... Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι εγώ ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Γι΄ αυτό ευχαριστώ τη Γιουβέντους για την ευκαιρία που μου έδωσε. Όσο για την Εθνική Πορτογαλίας θα δίνω πάντα το 100% για τη χώρα μου, ποτέ δε θα της γυρίσω την πλάτη».

Για τη θητεία του στη Ρεάλ τόνισε: «Ήταν μια υπέροχη ιστορία, ευχαριστώ τους οπαδούς της. Τώρα έχω μπροστά μου μια νέα πρόκληση και ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο. Θα δείξω στους Ιταλούς ποιος είμαι, σε τι επίπεδο είμαι, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτή είναι μια νέα πρόκληση, ένας νέος σταθμός για μένα. Ευχαριστώ τους οπαδούς της Ρεάλ αλλά τώρα πρέπει να αφοσιωθώ στη νέα ομάδα μου, σε αυτό το νέο σταθμό της ζωής μου. Μετά από αυτά που έκανα στο Μάντσεστερ και στη Μαδρίτη, θέλω τώρα να αφήσω το σημάδι μου και στην ιστορία της Γιουβέντους».

«Η Serie A είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, το ξέρω, με πολλή τακτική, αλλά μου αρέσει να ζω νέα πράγματα. Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά τίποτα δεν ήταν εύκολο στην καριέρα μου. Δεν μου αρέσει να κάθομαι σε έναν καναπέ στο σπίτι μου, ποτέ δεν μου άρεσε αυτό. Γι' αυτό θέλω να δουλέψω για να πάνε όλα καλά. Έχω αυτοπεποίθηση, έχω πίστη για μένα, για το ποδόσφαιρο μου, για τους συμπαίκτες μου, για τη Γιουβέντους και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Θα προετοιμαστώ και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Γι' αυτό είμαι πολύ ήρεμος, ξέρω ότι είναι μια δύσκολη πρόκληση αλλά θα είμαι έτοιμος», πρόσθεσε.

Στο τέλος, μίλησε για την πρόταση της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

«Η πρότασή της ήταν η μοναδική που δέχθηκα αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε γελώντας.

«Είμαι καλά συναισθηματικά, σωματικά, σε φόρμα και αισθάνομαι υπερήφανος γι΄αυτή τη μεταγραφή. Είναι δυνατό συναίσθημα για μένα αυτή η νέα πρόκληση. Εγώ είμαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα και η οποία αποδεικνύει ότι είμαι διαφορετικός από τους άλλους», είπε.

«Η Γιουβέντους μου έδωσε, καταρχάς, μια υπέροχη ευκαιρία και προφανώς είμαι ευγνώμων για αυτό. Ποτέ δεν είναι βήμα πίσω, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά για μένα, για το πώς το βλέπω εγώ, γιατί εγώ βλέπω μια ομάδα που έχει όσα χρειάζεται για να θριαμβεύσει. Δεν είναι τυχαία τα συνεχόμενα πρωταθλήματα της Γιουβέντους, δεν είναι τυχαίοι οι δύο τελικοί Champions League τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για μένα είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Είναι πολύ τιμητικό για μένα το γεγονός ότι η Γιούβε με σκέφτηκε και ελπίζω ότι θα ανταποδώσω στο γήπεδο, το οποίο είναι και το μόνο μέρος στο οποίο ξέρω να δίνω απαντήσεις. Θέλω και ελπίζω ότι θα κατακτήσουμε τίτλους μαζί, ότι η Γιουβέντους θα με ανεβάσει πιο ψηλά και εγώ θα ανεβάσω ακόμη πιο ψηλά τη Γιουβέντους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, gazzetta.gr

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ