Τον περασμένο Νόεμβριο, ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα ανανέωσαν τη συνεργασία τους έως το 2021, αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να μείνει ελεύθερος αν τελικά η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης «AS», υπάρχει όρος στο νέο συμβόλαιο του Μέσι ο οποίος του επιτρέπει να φύγει ως ελεύθερος, αν αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και η Μπαρτσελόνα δεν αγωνιστεί σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του συμβολαίου, ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκε ήταν οι αναταραχές στην Καταλονία.

 

Ο Μέσι ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του καθώς αυτές θα έχουν αντίκτυπο στο μέλλον του στη Βαρκελώνη. Έτσι, τέθηκε ο όρος από την πλευρά του, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τη διοίκηση για να μη χαλάσει η συμφωνία.

 

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, που έφτασε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 13 ετών προερχόμενος από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στα 16 χρόνια του, στο τέλος του νέου συμβολαίου του θα έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για 17 συνεχείς περιόδους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ