Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 4η φορά o Λιούις Χάμιλτον

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 4η φορά o Λιούις Χάμιλτον Facebook Twitter
0

Στο πάνθεον των κορυφαίων οδηγών της Formula 1 ανήκει πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2017.

Ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes στέφτηκε πρωταθλητής για τέταρτη φορά, καθώς με την 9η θέση που κατέκτησε σήμερα στο Μεξικό διατήρησε τη διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, η οποία δεν είναι δυνατό να καλυφθεί στα δύο γκραν πρι που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μοιάζοντας κάπως με την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Μέσι και Ρονάλντο, έχοντας κατακτήσει όλες τις «Χρυσές Μπάλες» από το 2008 μέχρι σήμερ, Χάμιλτον και Φέτελ ξεκίνησαν την προσωπική τους «βεντέτα» το 2008 και μέχρι τώρα έχουν κατακτήσει από τέσσερις φορές τον τίτλο έκαστος.

Μικρές παρενθέσεις στην παντοκρατορία τους ήταν μόνο τα πρωταθλήματα των Τζένσον Μπάτον (2009) και Νίκο Ρόσμπεργκ (2016).

Ο Φέτελ έχει κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους (2010-2013) ενώ ο Χάμιλτον έχει στην τροπαιοθήκη του τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2008, του 2014, του 2015 αλλά και το φετινό.

Χάμιλτον, Φέτελ και Αλέν Προστ που έχουν από τέσσερις τίτλους, υπολείπονται μόνο του Μίκαελ Σουμάχερ (7) και του Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο (5).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ