Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο αθλητής που γιόρτασε με δύο σημαίες

Ο αθλητής που γιόρτασε με δύο σημαίες Facebook Twitter
0

Την Τρίτη ο αμερικανός δρομέας Leo Manzano, γεννημένος στο Μεξικό, κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα 1500 μέτρων, κάνοντας τον καλύτερο χρόνο που έχει κάνει ποτέ αθλητής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς. Ο 27χρονος Manzano πήγε στις ΗΠΑ σε ηλικία 4 χρονών χωρίς χαρτιά, σύμφωνα με το LetsRun. Κατάφερε να πάρει νόμιμη άδεια παραμονής δέκα χρόνια μετά.

«Ασημένιο μετάλλιο, αλλά και πάλι νιώθω σα να νίκησα! Εκπροσωπώντας δύο χώρες, τις ΗΠΑ και το Μεξικό!» έγραψε στο Twitter  μετά τη νίκη του. Στο στάδιο γιόρτασε το μετάλλιο και με τις σημαίες και των δύο χωρών, των ΗΠΑ και του Μεξικό.

Ο πατέρας του Manzano πήρε άδεια παραμονής με τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου το 1986 αλλά  για την υπόλοιπη οικογένεια χρειάστηκαν άλλα δέκα χρόνια. Ο Leo πήρε την αμερικάνικη υπηκοότητα το 2004 και εκπροσώπησε τις ΗΠΑ και στους Ολυμπιακούς του 2008.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ