Το ΚΕΕΛΠΝΟ στηρίζει τον Άδωνη

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στηρίζει τον Άδωνη Facebook Twitter
13

Επιβεβλημένη θεωρεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την απόφαση του Αδώνιδος Γεωργιάδη να επαναφέρει τη διάταξη Λοβέρδου με την οποία διαπομπεύθηκαν οροθετικές ιερόδουλες.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας και δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια και καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επιβεβλημένη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Υγείας για την επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Η επαναφορά σε ισχύ της προεκλογικής ρατσιστικής διάταξης Λοβέρδου, η οποία είχε καταργηθεί μόλις πριν έναν μήνα από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, επιβεβαιώνει με το καλημέρα σας τον ρόλο που ήρθε να επιτελέσει ο νέος υπουργός κ. Γεωργιάδης.

Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ιατρικής δεοντολογίας, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα''.

''Η αποθέωση της υποκρισίας και η ανάδυση όλων των φοβικών αντανακλαστικών της κοινωνίας αποτελούν όπλο για την αδρανοποίηση των πολιτών και την ανεμπόδιστη επιβολή των καταστροφικών επιλογών του μνημονίου''.

''Φαίνεται πως τα εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά, οι ψεκασμοί που δεν έγιναν για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι ελλείψεις που εμφανίζονται σε αντιρετροϊκά και όχι μόνο φάρμακα, η υποστελέχωση, συρρίκνωση και κατάργηση των δομών υγείας κ.ά που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων των οποίων είναι φανατικός θιασώτης ο κ. Γεωργιάδης δεν τον απασχολούν.

Είναι φανερό πως αυτοί που παριστάνουν τους υπεύθυνους, διαλύουν καθημερινά και συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του ελληνικού λαού. Και στην περίπτωση του νέου υπ. Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη 'Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται', όπως λέει και ο λαός μας''.

Ελλάδα
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκείνος ο εσμός που έκραζε για τη γρίππη των ορνίθων και τη χρησιμότητα του άχρηστου εμβολίου που έπρεπε να πληρώσει ο έλληνας εργαζόμενος?Το θύμα της μολυσμένης πόρνης είναι ο πελάτης που απαίτησε και πλήρωσε και ένα 50αρικο παραπάνω για να κάνει ΑΚΑΠΟΤΟ, κατόπιν επέστρεψε ευχαριστημένος σπίτι του και με τα ίδια χέρια, που πασπάτευαν ότι μπορούσαν από το έρμο το κορμί της πόρνης, κερασε το παιδάκι του σοκολάτα και το χάιδεψε στο κεφαλάκι.Ο Νταβατζής, ο οποίος υποχρέωσε την πόρνη να εκδίδεται κατά προτίμηση χωρίς προφυλακτικό για να κονομάει περισσότερα, αντιμετωπίζεται ως επενδυτής. Γιατί αν θέλανε ο Λοβέρδος με τον Αδωνη θα απαιτούσαν και τη σύλληψη και διαπόμπευση των νταβατζήδων. Αλλά μπαααααά είπαμε είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωΚτοβουλίας
Προς sogl: Κατάλαβα σωστά;Προτείνετε την διαπόμπευση των πελατών των πορνών σαν μέθοδο περιορισμού της πορνείας;Αν ναι, μήπως πρέπει να αναλογιστείτε πως η πορνεία αποτελεί παγκόσμια σταθερά από καταβολής ανθρώπινων κοινωνιών; Μήπως εσείς είστε ο ηθικολόγος ταλιμπάν και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει;Ή μήπως στα πλαίσια ενός στρεβλότατου νεοφιλελευθερισμού «ο καθένας είναι υπεύθυνος για της πράξεις του» και «το Κράτος δεν πρέπει να επεμβαίνει μεταξύ των οικονομικών συναλλαγών ελεύθερων πολιτών» προτείνετε το «Ας πρόσεχαν, πρόβλημά τους!!»;Έχετε εφαρμόσιμη κι αποτελεσματική πρόταση για την αντιμετώπιση της διασποράς του AIDS από πόρνες – φορείς;Αφορά ξέρετε την υγεία και 16άρηδων πρωτάρηδων στο «άθλημα».Μήπως να κόψουμε λίγο την υποκρισία;
ΚΕΕΛΠΝΟ = κλασικό παράδειγμα δημόσιου οργανισμού που επενδύει στην κινδυνολογία και την τερατολογία προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, η οποία σε γενικές γραμμές βλάπτει το διακηρυγμένο σκοπό του. Καλή διαθεσιμότητα μάγκες μου.
Στην κοινωνία πρώτα μετρά η ιδιότητα με την οποία δρούμε μέσα σ’ αυτήν (δηλ. οι πράξεις μας) και μετά το όποιο ποιόν μας.Μια πόρνη δεν είναι μια ..απλή ασθενής από AIDS.Η δημοσίευση των φωτογραφιών των πορνών είχε πετύχει μια άνευ προηγουμένου ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση κάθε άμεσα εμπλεκομένου και κάθε ενδιαφερομένου (υποψήφιου πελάτη, κρατικών φορέων κ.ά.). Αυτό και ήταν το ζητούμενο κατά απόλυτη προτεραιότητα. Αμφισβητώ ευθέως το ό,τι θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με άλλον τρόπο.Θυμίζω, πως η Ρωσίδα πόρνη μόλις αφέθηκε ελεύθερη, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε, προσπάθησε –ευτυχώς ανεπιτυχώς- να συνεχίσει να εκδίδεται!!Θεωρώ λοιπόν πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έπραξε ΑΡΙΣΤΑ.Έστω Χ πολίτες καταφεύγουν στις υπηρεσίες μιας πόρνης – φορέα του AIDS.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθούν το ΤΑΧΥΤΕΡΟ και με ΚΑΘΕ δυνατό τρόπο για τον κίνδυνο που διατρέχουν.Αποτελεί ασυζητητί ΚΑΘΗΚΟΝ των αρμόδιων Αρχών ΚΑΘΕ Πολιτείας.ΔΕΝ τίθεται καν ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου δεν προηγείται του δικαιώματος στη ζωή κάποιου άλλου.Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των Χ πολιτών δεν αποτελούν μέσω της εξάσκησης του επαγγέλματός τους πρόβλημα για τη δημόσια υγεία ενώ η πόρνη αντίθετα αποτελεί, ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω του επαγγέλματος που ασκεί (της δράσης της μέσα στην κοινωνία). Η δημοσιοποίηση λοιπόν των προσωπικών τους δεδομένων δεν θα εξυπηρετούσε ουσιαστικά παρά μόνο στη διαπόμπευσή τους.Στην περίπτωση που είχαν ΚΑΙ σταθερούς ερωτικούς συντρόφους θα αρκούσε μια διακριτική ενημέρωσή τους από τους ίδιους παρουσία θεράποντος γιατρού προκειμένου να γίνουν και σε αυτούς οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σίγουρα μπορούν να βρεθούν κι άλλες λύσεις. Αν τώρα κάποιος απ’ αυτούς κρίνονταν –πάντα από κάποιον αρμόδιο- ανάλογα επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία όπως κι η μολυσμένη πόρνη –ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο- ΑΣΦΑΛΩΣ και θα ΠΡΕΠΕΙ να δημοσιευτούν και τα δικά του στοιχεία.
"Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των Χ πολιτών δεν αποτελούν μέσω της εξάσκησης του επαγγέλματός τους πρόβλημα για τη δημόσια υγεία ενώ η πόρνη αντίθετα αποτελεί, ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω του επαγγέλματος που ασκεί (της δράσης της μέσα στην κοινωνία). Η δημοσιοποίηση λοιπόν των προσωπικών τους δεδομένων δεν θα εξυπηρετούσε ουσιαστικά παρά μόνο στη διαπόμπευσή τους."Αυτοί οι άνθρωποι ζητάνε από πρεζόνια γεμάτα σαρκώματα καπόζι να πάνε μαζί τους χωρίς προφυλακτικό, και μετά επιστρέφουν στις γυναίκες τους, στα παιδιά τους, στις δουλειές τους που έχουν ενδεχομένως να κάνουν με υγιεινή και σκορπάνε την αρρώστια παντού μια και όλοι είναι εντελώς ανυποψίαστοι.Αντιθέτως το πρεζόνι το γεμάτο σαρκώματα Καπόζι που κάθεται στη μέση του δρόμου και κάνει πεζοδρόμιο, πρέπει να είσαι ή ανώμαλος ή ηλίθιος ή συνδυασμός και των δύο σε εγκληματικό βαθμό προκειμένου να μη σου περάσει από το μυαλό ότι ίσως δεν είναι καλή ιδέα να πας μαζί του. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να τη ρωτήσεις "δε μου λες, εσύ είσαι η Μαρία του Γιώργου Παπαδόπουλου ή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, γιατί για την πρώτη έχει βγει ανακοίνωση ότι έχει HIV". Η κοινή λογική λέει ότι για τους πρώτους θα βοηθούσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, καθώς και η αποθάρρυνση του αθλήματος που συνεπάγεται η διαπόμπευση. Η ταλιμπανική λογική λέει "να προφυλάξουμε το νοικοκύρη από την πουτάνα".
ο Μπουμπούκος στο Υγείας.. τι περιμενατε να γίνει δηλαδή.. νομίζω οτι μερα με την μερα επιδιδόμαστε σε ένα κυνήγι μαγισσών πού αφορά (θα το ξαναπώ αυτό) ενα σιχαμερο πολτό απο νοικοκυραίους, μαγαζάτορες και μικροαστούς, πού επειδή δεν τούς το κάνει η γυναίκα τους πάνε στην πουτάνα, εχοντας κλέψει ολο το πανελληνιο. μην μού πειτε όχι γιατι στην επαρχία έβλεπα τα ευρώ να πέφτουν στο πόδι της ρωσίδας μόλις έπεφτε η επιδότηση απο την αγροτική για τις υποτιθέμενες ελιές και άλλα ζαρζαβατικά απο τον μπουρτζόβλαχο πού ερχόταν στο "μαγαζί" με το τζιποτράκτερο.. και επειδή η ρωσίδα τού τάκανε όπως ήθελε, μετα μπορεί και να την έψηνε κιόλας στη φωτιά γιατι τον κόλλησε χλαπάτσα.. και ενώ την πήδαγε το προηγούμενο βράδι την στραβοκοιτάει το επόμενο πρωί γιατί είναι πουτάνα.. Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ...
Το θέμα δεν είναι η δημοσιοποίηση ή μή. Το πρόβλημα είναι αλλού, στο πόσο ανοχύρωτη είναι η δημόσια υγεία γενικότερα, το ότι δυστυχώς πολύς κόσμος δεν ελέγχεται για aids ούτε για ΣΜΝ, ότι δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμα η λογική 'σιγά που θα ψαχτώ, τίποτα δεν έχω' σε πολλούς άντρες, το ότι δυστυχώς πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι θύματα trafficking, που σημαίνει ότι αρκετές μπορεί καν να μη ξέρουν αν έχουν aids ή κάτι άλλο- σίγουρα και κάποιες θα γνωρίζουν ότι είναι φορείς και ενδεχομένως αδιαφορούν, αλλά η διαπόμπευση δεν είναι λύση. Τα προφυλακτικά κοστίζουν, οι εξετάσεις κοστίζουν (δεν αναφέρομαι μόνο για AIDS, αναφέρομαι σε τεστ παπ και θεραπείες για κονδυλώματα και και..), πέραν του ότι κυκλοφορούν ανεγκέφαλοι και αναίσθητοι (και ιερόδουλες και πελάτες) και αντί να οχυρωθεί όλο αυτό το θέμα,να προστατεύεται η δημόσια υγεία, βγάζουν τα πρόσωπα στα κανάλια θεωρώντας ότι έτσι έκαναν το έργο τους.. Γιατί για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους θέλουν συντονισμό και πρόγραμμα και χρήματα που δεν υπάρχουν. Ή υπάρχουν αλλά διατίθενται αλλού.
Όταν έχεις δει για τι πλάσματα μιλάμε, η ευθύνη και η ξεφτίλα βαραίνει πρώτα και κύρια τον πελάτη. Προσωπικά, πολύ θα γούσταρα αντί τις μούρες των ιερόδουλων, να έβλεπα στη δημοσιότητα τις φάτσες αυτών των ανεγκέφαλων που πάνε μαζί τους. Αυτούς τους μάγκες που κανένα ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πρόκειται να τους ελέγξει και που μπορούν να μολύνουν όποια βρεθεί στο δρόμο τους, ανεύθυνα και σίγουρα. Πέρα από αυτό, δεν είμαι αντίθετη στη δημοσίευση ονομάτων και φωτογραφιών, όταν πρόκειται για δημόσια υγεία. Είναι σαν να λέμε να μην δείξουμε ποιος είναι παιδεραστής, για να μην τον θίξουμε. Το θεωρώ υποκρισία. Το θέμα είναι, τι προστασία μπορεί να παράσχει η δημοσιοποίηση 30 περιπτώσεων , όταν ξέρεις ότι την ίδια ώρα υπάρχουν και δρουν ανεξέλεγκτα, εκατοντάδας άλλες.
αυτοι που πηδανε τις ιεροδουλες δεν εχουν ευθυνη? Αυτος που αγοραζει δεν εχει ευθυνη? Μονο αυτος που πουλαει?Τους νταβατζηδες που τις εχουν σκλαβες δεν τους ακουμπαμε, τους πελατες δεν τους ενοχλουμε γιατι ειναι οικογενειαρχες ανθρωποι, ας ξεφτιλισουμε τοτε τις ιεροδουλες σκεφτηκαν οι φωστηρες για να λεμε οτι κανουμε κατι.
δε μου λες ρε μάστορα, εσύ όταν πας να φας κάπου ας πούμε, πρώτα ζητάς άδεια και ενημερώσεις του υγειονομικού και μετά παραγγέλνεις; δεν το θεωρείς αυτονόητο ότι αυτό που θα φας θα είναι ελεγμένο; εφόσον ο νόμος σε προστατεύει και στο γαμήσι, είναι κακό; πες μας κι άλλο για το πως κατά βάθος ελπίζεις ν' αυξηθούν τα κρούσματα aids για να έχεις να βάλλεις κι άλλο εναντίον του φαισιστικού καπιταλιστικού νεοφιλελεύθερου συστήματος
Ενδιαφέρων ο παραλληλισμός του ανθρώπου με το φαγητό. Κρυφο(αυτό)σαρκαστικη η επιλογή του παραδείγματος που αντιμετωπίζει τις εκδιδόμενες γυναίκες σαν κρέας; Κατά λάθος εύστοχη; Ή απλώς συνειδητά κυνική; ("Εμ, τι περίμενες, μωρή ψευτοφεμινίστρια, να γ*******ε πάμε, όχι για πρόταση γάμου, αυτό ήθελες, μωρή Ελλεηνίδα;;", με προαιρετικό συμπλήρωμα "Εσένα σε γ****ε κανείς;; Μπααα" ή "Με πουτάνα σε κεράτωσε ο γκόμενος σου; χαχαχα")Ως προς την αναγκαιότητα να είναι ελεγμένο αυτό που τρώτε, σε τι διαφωνείτε με τον/ην kizr78, που ισχυρίζεται ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιοκτήτη/διαχειριστή της επιχείρησης εστίασης, βλ. νταβατζή, για τα παρανόμως διατιθέμενα μη ελεγμένα προϊόντα; Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος που θεωρείτε ενάντιο στο φασιστικό καπιταλιστικό νεοφιλευλέθερο σύστημα θα απαιτούσε να διατίθεται το φαγητό νόμιμα (και αυτοβούλως, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί είναι φαγητό βεβαίως) και να είναι...ασφαλισμένο, ώστε να γιγαντώνεται το επάρατο Κράτος μέσω των εισφορών και παράλληλα να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας σας κατά το γαμ...ε, συγγνώμη, κατά τη βρώση, μέσω της παρεχόμενης στον ιδιοκτήτη/διαχειριστή δυνατότητας να διενεργεί συστηματικά ελέγχους για την ποιότητα του φαγητού. ("Εμείς να γ*******ε θέλουμε, σιγά μην πληρώνουμε και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, βάλ'τα απ'την τσέπη σου, μωρή αριστερή του κώλου.") Το να γίνονται όλα στο φως βέβαια θα προϋπέθετε μικρότερη δόση υποκρισίας, οπότε είναι κομματάκι ζόρικο για τους πελάτες. Ο νόμος δεν μπορεί να σε προστατεύσει από κάποια πράγματα εφ'όσον δεν σε προστατεύει το μυαλό σου. Αν δεν καταλαβαίνεις, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσεις άδεια, ότι το να πηγαίνεις με (παράνομα) εκδιδόμενους τοξικομανείς ανθρώπους και μάλιστα χωρίς προφύλαξη αυξάνει τις πιθανότητες να κολλήσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα προστατεύσει τους υπόλοιπους (που ούτως ή άλλως κινδυνεύουν να κολλήσουν, όπως όλοι άλλωστε, ακόμα και αν στη σεξουαλική τους ζωή τα κάνουν όλα αποστειρωμένα 'σωστά'). Και η απάντηση είναι κανείς. Οι σύντροφοι (νυν και επόμενες, ενδεχομένως και πρώην) όσων έφαγαν το συγκεκριμένο φαγητό δεν χρειάζονται προστασία από το φαγητό, αλλά απ'αυτούς που το έφαγαν. Είναι τόσο ούγκανοι που έχοντας φάει το συγκεκριμένο ή παραπλήσιο φαγητό δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να έχουν κολλήσει κάτι αν δε δουν φωτογραφίες και που νομίζουν ότι δεν προλαβαίνουν να μεταδώσουν ό,τι κολλήσουν πολύ προτούν δημοσιευθούν οι φωτογραφίες του φαγητού. Φωτό και για τους κυρίους. Έτσι σίγουρα δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα και δεν θα μπορεί να χαρεί κανένας αναρχοάπλυτος. Δίκιο έχετε τελικά, δεν είναι καθόλου κακό να σε προστατεύει ο νόμος και στο γαμήσι! Άσε μην είναι μεταδοτικό και τίποτα άλλο εκτός από τα αφροδίσια, όπως η βλακεία ("μα πού να φανταστώ, να ζητούσα άδεια;;") ή/και η απύθμενη υποκρισία ας πούμε. *Ό,τι τοποθέτησα εντός παρένθεσης και εισαγωγικών συνιστά ακλόνητη επιχειρηματολογία, είτε την υιοθετείτε εσείς προσωπικά είτε όχι. Δεν σηκώνει απάντηση. Είναι μάλιστα τόσο αποστομωτική που αποτελεί και τη μο-να-δι-κή ελπίδα κάποιου που είναι εναντίον του φασιστικού καπιταλιστικού νεοφιλελεύθερου συστήματος να πει επιτελους κάτι, ΚΑΤΙ ρε αδερφέ, σωστό, εφ'όσον φυσικά την υιοθετήσει.
και την μπόμπα την πίνεις στο μαγαζί αλλά εκει κάνεις τουμπεκί μάστορα γιατι δε σε παίρνει επειδή θα σε κάνουν άλογο.. κάνε τα ακροβατικά σου οχι με το τζάνκι τού δρόμου, πού ειναι έστω πιθανότερο να παθεις κάτι αλλά με εγκεκριμενο κρέας.. προυπόθεση να βροντάει λίγο η τσεπούλα.. αν δεν βροντάει ξέχνα το και βρες τη μόνοσ σου μαστορα..