Ξεκινούν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του 35ου πανεργατικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 25% και παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να απασχολούνται με μερική απασχόληση ή με εκ περιτροπής εργασία. Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ θα κάνουν απολογισμό της δράσης τους και θα εκλέξουν τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας.

 

Στο συνέδριο, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου, θα συμμετέχουν 430 σύνεδροι, εκλεγμένοι από 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα). Ο αριθμός των συνέδρων έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με το παρελθόν, γεγονός που σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ οφείλεται στη μείωση των συνδικαλισμένων εργαζόμενων, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, των εθελουσίων εξόδων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

 

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας κυρία Σάραν Μπάροου, ενώ θα παρευρεθεί επίσης και θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κυρία  Μπερναντέτ Σεγκόλ. Στο Συνέδριο συνολικά θα παρευρεθούν 26 αντιπροσωπείες από 12 χώρες, μεταξύ αυτών της Κύπρου, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και  της Βραζιλίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr