Ανακοίνωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος προκειμένου να δώσει απάντηση σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που βασιζόμενο σε στοιχεία τα οποία αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έγραψε σε δημοσίευμα του ότι έχει βαφτίσει τη βίλα του Ψυχικού «βιοτεχνία.»

 

Ο επιχειρηματίας τονίζει στην ανακοίνωση του ότι υποχρεώθηκε από τη ΔΕΗ να γίνει «πελάτης μέσης τάσης», και ότι το καθεστώς ορίζεται από την ίδια τη ΔΕΗ. Χαρακτηρίζει δε το δημοσίευμα «κατάπτυστη κακοήθεια».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου έχει ως εξής:

 

«Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, ότι δήθεν «βαφτίστηκε βιοτεχνία» η κατοικία της οικογένειάς μου, για να πληρώνει «πιο φθηνό ρεύμα και χαμηλό χαράτσι», διευκρινίζω τα ακόλουθα:

 

Πρόκειται για δημοσίευμα κατάπτυστης κακοήθειας, καθώς υιοθετεί άκριτα και επιπόλαια τους ισχυρισμούς, περί δήθεν ευνοϊκής αντιμετώπισης της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας μου στο Ψυχικό.

 

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση του παραπάνω ακινήτου η αλήθεια είναι η εξής:

 

Η ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση κατοικίας που οι ανάγκες του καταναλωτή είναι μεγαλύτερες από 250 kVA, υποχρεώνει τον καταναλωτή να γίνεται πελάτης μέσης τάσης και να κατασκευάζει με δικά του έξοδα υποσταθμό μέσης τάσης, πράγμα που συνέβη στη συγκεκριμένη κατοικία, όπου κατασκευάστηκε υποσταθμός 1.000kVA. Σημειώνεται ότι ο υποσταθμός έχει περιέλθει με συμβολαιογραφική πράξη στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ.

 

Ως πελάτης μέσης τάσης, ο καταναλωτής έχει την ΙΔΙΑ χρεωστική αντιμετώπιση από τη ΔΕΗ, ανεξαρτήτως οικιακής, εμπορικής ή άλλης χρήσης με εξαίρεση τη βιομηχανική (μεταποίηση). Επομένως η χρέωση της κατανάλωσης μέσης ενέργειας από τη ΔΕΗ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι διαφορετική από την τρέχουσα, όπως αυτή εμφανίζεται στους λογαριασμούς της οικίας μου.

 

Συνεπώς καθίσταται απολύτως σαφές ότι το καθεστώς τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία της οικογένειάς μου υφίσταται από την εποχή της κατασκευής του ακινήτου, ορίζεται από την ίδια τη ΔΕΗ και πάντως ουδεμία σχέση έχει με «εμπορική χρήση».

 

Το μέσω της ΔΕΗ δε εισπραττόμενο τέλος καταβλήθηκε μέχρι κεραίας, όπως το τέλος αυτό προέκυπτε και αναγραφόταν στους σχετικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την υποχρέωση που απορρέει από τον ισχύοντα νόμο.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr