Απεργία την Πρωτομαγιά

Πογκρόμ επιθέσεων σε μετανάστες το βράδυ του Σαββάτου

Πογκρόμ επιθέσεων σε μετανάστες το βράδυ του Σαββάτου Facebook Twitter
0

Πογκρόμ επιθέσεων κατά μεταναστών το Σάββατο με τραυματισμούς από μαχαίρι και επίθεση σε σπίτι όπου μένουν Πακιστανοί. Το πογκρόμ ξεκίνησε, σύμφωνα με το Έθνος στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Ηρακλείου στη Μεταμόρφωση και ολοκληρώθηκε στις 9.30 με τις καταστροφές σε σπίτι που έμεναν Πακιστανοί. Το σπίτι των αλλοδαπών που έγινε στόχος ομάδας μοτοσικλετιστών που πετούσαν τσιμεντόλιθους, σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των γειτόνων, Ελλήνων στην πλειοψηφία. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν ήταν ίδιοι οι δράστες στις τρεις επιθέσεις.

Σε μια από αυτές τις επιθέσεις, το βράδυ του Σαββάτου, μετανάστης που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Ηρακλείου, έπεσε θύμα αγνώστων που με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, πιθανότατα μαχαιριού ή λάμας, τον τραυμάτισαν στην κοιλιά. Στη συνέχεια, του έκλεψαν χρηματικό ποσό και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και εξαφανίστηκαν. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Στις 9.30, στην οδό Κρήτης 4, δύο άτομα, ένας με αυτοκίνητο και ένας μοτοσικλετιστής πλησίασαν τρεις Πακιστανούς. Σταμάτησαν μπροστά τους κόβοντάς τους τον δρόμο και αφού τους ρώτησαν από πού είναι, τούς επιτέθηκαν με μαχαίρι. Οι δύο τραυματίστηκαν, ο τρίτος έφυγε τρέχοντας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΚΑΤ. Ο ένας που τραυματίστηκε στο χέρι πήρε εξιτήριο, ο δεύτερος με τραύμα στο στήθος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στα άλλα δύο στην οδό Κορίνθου της Μεταμόρφωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 10 άτομα άρχισαν να πετάνε τσιμεντόλιθους σε σπίτι όπου διαμένουν Πακιστανοί μετανάστες.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ