Υποθέσεις «παρατυπιών» σε πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών απασχολούν την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Συγκεκριμένα, η μία υπόθεση αφορά υπουργό που επί τρία χρόνια δεν δήλωνε 1 εκατομμύριο ευρώ και έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση  λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε προηγουμένως αποκαλυφθεί το εκατομμύριο από ελέγχους των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

 

Σε μία ακόμη περίπτωση που απασχολεί την επιτροπή, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης που είχε απασχολήσει η υπόθεση του την προεκλογική επικαιρότητα, προκύπτει ότι διατηρούσε μετοχές σε εταιρεία, κάτι που απαγορεύει τη συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Ακόμη, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής  με φορολογικές εκκρεμότητες. Για το δεύτερο βουλευτή αναφέρεται ότι ελέγχεται για δύο γνωστές υποθέσεις, μια για αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές  και για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε offshore εταιρία.

 

Τις αποκαλύψεις έκανε η πρώην Πρόεδρος της επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο νέος πρόεδρος πάντως Γ. Βαρεμένος δηλώνει άγνοια και τονίζει ότι θα την καλέσει για εξηγήσεις.

 

Το Μαξίμου φέρεται να γνωρίζει εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr