Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου ομολόγησε την αδυναμία από πλευράς της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Πεδίον του Άρεως με τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μετατρέψει τον χώρο σε καταυλισμό.

 

"Αυτή τη στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αλληλέγγυοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα" πρόσθεσε η ίδια.

 

Στη συνέχεια βέβαια, ανέφερε πως η πρακτική "διαμονής" μεταναστών σε σκηνές μέσα σε πάρκα δεν είναι καθόλου πρωτότυπη. "To θεωρείτε πρωτότυπο να μένουν στις σκηνές στο Πεδίον του Άρεως; Στη Γερμανία έτσι μένουν οι μετανάστες" σχολίασε χαρακτηριστικά η κα. Χριστοδουλοπούλου.

 

Τέλος, κληθείσα να απαντήσει γιατί άργησε η λύση από την κυβέρνηση, παραδέχθηκε ότι "υπήρξε καθυστέρηση κινητοποίησης για να μην δώσουμε την εντύπωση ότι ο χώρος αυτός είναι μόνιμη λύση", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ποτέ η καταστολή και η απομάκρυνση τους με τη βια από την αστυνομία δεν ήταν επιλογή για την κυβέρνηση.