Απεργία την Πρωτομαγιά

Γεννηματά: Να τολμήσει να πάρει αποφάσεις ο Τσίπρας

Γεννηματά: Να τολμήσει να πάρει αποφάσεις ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0

Να τολμήσει να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού για παραμονή στο ευρώ, κάλεσε τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, όπως είπε σε δηλώσεις της εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε ακόμα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως είπε, μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, έναν νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα συμβάλει στη συνεννόηση». Υπογράμμισε ότι η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή, και «θα οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση», ενώ πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση κοστίζει «και έχουν ευθύνες όλες οι πλευρές».

Επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία που να εξασφαλίζει θετική προοπτική και η οποία θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα.

«Πρέπει να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο για τελική συμφωνία με τους εταίρους πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε, ενώ σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την συμφωνία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει καμία συμφωνία».

«Αναλαμβάνεις σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο την κυβέρνηση, αφορά την πορεία της χώρας», ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τη Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό. «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM