Να τολμήσει να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού για παραμονή στο ευρώ, κάλεσε τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, όπως είπε σε δηλώσεις της εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε ακόμα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως είπε, μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

 

Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, έναν νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα συμβάλει στη συνεννόηση». Υπογράμμισε ότι η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή, και «θα οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση», ενώ πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση κοστίζει «και έχουν ευθύνες όλες οι πλευρές».

 

Επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία που να εξασφαλίζει θετική προοπτική και η οποία θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα.

 

«Πρέπει να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο για τελική συμφωνία με τους εταίρους πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε, ενώ σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την συμφωνία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει καμία συμφωνία».

 

«Αναλαμβάνεις σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο την κυβέρνηση, αφορά την πορεία της χώρας», ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τη Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό. «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr