Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Γιούνκερ καλεί και το ΔΝΤ στις Βρυξέλλες

Ο Γιούνκερ καλεί και το ΔΝΤ στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
1

Πρόσκληση να μετέχουν στις συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία έλαβαν και αποδέχθηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το δελτίο του MEGA, και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Το κλιμάκιο θα ηγείται σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του καναλίου ο Πόουλ Τόμσεν και η άφιξή του στις Βρυξέλλες αναμένεται την Κυριακή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους κκ Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς για την αυριανή συνάντηση ανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ από το Μαξίμου αναφέρεται πως αύριο η συνάντηση θα γίνει μεταξύ εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων  του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα.


Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν στο ΑΠΕ πως όλες οι συνομιλίες μπορούν να συμβάλουν στη επίτευξη λύσης, ειδικά αν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο τονίζουν πως η όποια συμφωνία πρέπει να γίνει και με τους τρεις θεσμούς και μετά να εγκριθεί από τους δανειστές, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Εξάλλου, άλλες κοινοτικές πηγές δεν απέκλειαν να είναι παρών στη συνάντηση εκπρόσωπος και της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ωστόσο πως η συνάντηση δεν έχει διαπραγματευτικό χαρακτήρα.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αντιλαμβανομαι πληρως οτι εχουμε κουρασθει ολοι απο αυτη την "ιστορια των διαπραγματευσεων".Με πρωτο τον ιδιο τον γραφοντα.Διοτι,περαν ολων των αλλων,περαν της αγωνιας για το αυριο,με ταλανιζουν ψυχικα δυο τινά.Πρωτον,το αναμενομενο.Οτι απεσταλη μια ομαδα αποτελουμενη απο "ερασιτεχνες"να αντιμετωπισει ΤΟΥΣ επαγγελματιες σε διαπραγματευση.Δευτερον οτι "δεν μαθαινουν".Βασικα στοιχεια της διαπραγματευσης.Οπως το οτι αν διαγνωσεις οτι στην απενατι ομαδα υπαρχει καποιος-η καποιοι-οι οποιοι ΔΕΝ επιθυμουν να ολοκληρωθει επιτυχως η διαπραγματευση κανεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην τους προσφερεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αλλοθι .Η ,τουλαχιστον,να μην τους το δωσεις "στο πιατο" κανοντας εναν οποιονδηποτε αρνητικο η επιθετικο χαρακτηρισμο .Ακομη και,η μαλλον κυριως οταν,προκαλεισαι προς τουτο.Και,απ'οτι φαινεται,ο μονος ο οποιος το εχει αφομοιωσει πληρως αυτο ειναι ο ιδιος ο Τσιπρας.Για τους αλλους,καλυτερα να μην μιλησω.