Οι Αμερικανοί ακυρώνουν τη συνάντηση με Καμμένο

Οι Αμερικανοί ακυρώνουν τη συνάντηση με Καμμένο Facebook Twitter
SOOC
3

Την ακύρωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ ζήτησε η αμερικανική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες που  επικαλείται ο Μιχάλης Ιγνατίου ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ αλλά και το Βήμα.


Το Βήμα που κάνει λόγο για "κρύο ντούς" επικαλείται έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας υπουργός που μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον δεν θα έχει τελικά ραντεβού ούτε με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ, ούτε με τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ.

Το περασμένο Σάββατο, το γραφείο του επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να συναντήσει τον κ. Καμμένο και η προγραμματισμένη συνάντησή τους για την 21η Μαϊου πρέπει να αναβληθεί.

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να συναντηθεί στο Στέητ Ντιπάρτμεντ με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Ελληνας υπουργός θα συνοδεύεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από πολυμελή αποστολή στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και στελέχη ελληνικών αμυντικών εταιρειών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με «Το Βήμα» φέρεται πως ζήτησε να οργανωθεί συνάντηση με στελέχη αμερικανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον.

Ο Μ. Ιγνατίου γράφει στην ιστοσελίδα του (mignatiou) ότι οι Αμερικανοί ανέβαλαν την συνάντηση Καμμένου-Κάρτερ και πως η ελληνική πρεσβεία καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί τελικώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να πείσει την αμερικανική πλευρά να μην ακυρώσει οριστικά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άστον Κάρτερ.

Ενώ ήταν όλα προγραμματισμένα, και την Πέμπτη θα γινόταν στο Πεντάγωνο η συνάντηση των δύο υπουργών, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική Πρεσβεία ότι ακυρώνεται. Αξιωματούχος με τον οποίο επικοινωνήσε ο Μιχάλης Ιγνατίου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού». Ελληνική πηγή δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ελπίζουμε ότι θα γίνει».


Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση στα δημοσιεύματα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε, καλά οι άνθρωποι είναι σοβαροί, με τον Καμμένο θα συναντηθούν; Που προκειμένου να γίνει αρεστός βγαίνει και λέει ότι του έρθει στο μυαλό, χωρίς καθόλου διπλωματικό τρόπο, λες και είναι υπουργός καμιάς αφρικανικής χώρας.. μια να εκμεταλλευθούν τους...υδατάνθρακες (!!!) τους λέει, μια να τους δώσει βάσεις, μια να αγοράσει όπλα από αυτούς... Ο Τσίπρας τον έχει αφήσει κυριολεκτικά να αλωνίζει στο υπουργείο... αλλά έχει και πιο σοβαρά πράγματα στο κεφάλι του τώρα, όπως πχ το τι θα κάνει με την Αριστερή Πλατφόρμα...!