Την πρόθεση του να μη στηρίξει την κυβέρνηση έκανε γνωστή με δηλώσεις του στα Νέα, ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα Μέρα», Χρήστος Ζώης. «Η αυλαία έπεσε και το θέατρο σκιών παραχωρεί τη θέση του στη νέα πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Ζώης, και τόνισε ότι  το θέμα της ΕΡΤ είναι το πρόσχημα για την πολιτική κρίση.

 

«Πραγματική αιτία είναι η υπαγορευμένη από τους δανειστές αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου» είπε ο κ. Ζώης που κατηγόρησε το Σαμαρά ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις, “γαντζωμένος” από την εξουσία, δεν διστάζει να απονείμει έπαινο στον κ. Βενιζέλο και να ταυτίσει τη ΝΔ με το διεφθαρμένο, αναξιόπιστο και υπό κατάρρευση ΠΑΣΟΚ».

 

Σήμερα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να σταθμίσει και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η «Νέα ΜΕΡΑ», η οποία διαθέτει δυο βουλευτές, δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, εάν αυτή ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

 

Στη Βουλή υπάρχουν συνολικά 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, εκ των οποίων στη Νέα Μέρα ανήκουν οι κ.κ. Κουράκος και Σταυρογιάννης. Οι υπόλοιποι 12 είναι:

 

Λοβέρδος Ανδρέας
Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης)
Βουδούρης Οδυσσεύς - Νίκος
Νικολόπουλος Νικόλαος
Αηδόνης Χρήστος
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Παραστατίδης Θεόδωρος

Κασαπίδης Γεώργιος

Σολδάτος Θεόδωρος
Μουτσινάς Παρίσης (Πάρις)
Μπόλαρης Μάρκος

Από τους ανεξάρτητους, ψήφο αναμένεται να δώσει στην κυβέρνηση ο Κώστας Μαρκόπουλος, επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος πάντως δεν απαντάει καθαρά. Εχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν την κυβέρνηση ο Οδυσσέας Βουδούρης, και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης.

Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα ποια στάση θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουράκος, Πάρης Μουτσινάς, Θεόδωρος Σολδάτος και Μίμης Ανδρουλάκης.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr