Μπορέλ: Απόλυτη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο - Ζητά άμεση αποκλιμάκωση από Τουρκία

Μπορέλ: Απόλυτη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο - Ζητά άμεση αποκλιμάκωση από Τουρκία Facebook Twitter
Μπορέλ: Απόλυτη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο - Ζητά άμεση αποκλιμάκωση από Τουρκία (EPA)
0

Μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, απέστειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ μέσω twitter.

«Απόλυτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ζοζέπ Μπορέλ και καλώντας την Τουρκία «να προχωρήσει άμεσα σε αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στο διάλογο».

Η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Κατέστησε σαφές ότι είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης και σημείωσε πως αυτή τη θέση συμμερίζονται όλοι οι συνομιλητές του και επιβεβαιώθηκε από το σημερινό έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Νωρίτερα, την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα εξέφρασαν και οι 27 Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου για την τουρκική προκλητικότητα αλλά οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας μετατέθηκαν για τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας παρουσίασε ντοκουμέντα στους ομολόγους του, όπως είχε προϊδεάσει χθες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, για επακούμβηση ελληνικής φρεγάτας με τουρκική στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που κινείται το Oruc Reis, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM